tiistai 13. elokuuta 2013

Saliraportti ja proteiinipohdintaa

Sain kuin sainkin käytyä tekemässä yläpään treenin, mutta huomaa kyllä, ettei palautuminen ole ihan normaalia. Mahdottoman tärinän sai aikaan vaikka hieman säädin painojakin:
  • Vinopenkki käsipainoilla, 12,5/puoli, 3x12
  • Penkkipunnerruslaite, 12,5/puoli, levypainot, 3x15
  • Pystypunnerrus, 7,5kg/puoli, 3x15
  • Ojentajat taljalla, 35kg, 3x15
  • Vipuyhdistelmä eteen ja sivulle, 8kg sivulle ja 6 kg eteen, 3x12
Ja crosstraineria alkuun vartin verran. Kevensin siis parissa kohtaa painoja, mutta vastaavasti pidensin sarjaa, enkä tiedä oliko siinä nyt sitten mitään järkeä. Uskoakseni kumminkin lihaksiin sattuu huomenna. Ja ylihuomenna. 

Kotiin päästyäni söin n.200 grammaa rasvatonta rahkaa marjakeiton kanssa proteiinia saadakseni sekä banaanin, joka jäi pienimmäisellä mussukalla syömättä (tavallisesti vältän kompostina olemista, mutta tämä bansku oli ihan koskematon...). 

Proteiinin saantiin pitää kiinnittää huomiota päivittäin ja apuna käytän Finelin ruokakoria. Vaikken ihan hulluna proteiinia pyrikään syömään, mieluummin järkevästi ja tasapuolisesti kaikkea, niin saliharjoittelussa (jossa yleensä tavoitteena on jonkinlainen lihaskasvu) kannattaa asiaan hieman kiinnittää huomiota. On olemassa myös erilaisia suosituksia proteiinin määrästä per painokilo, esim täällä kerrotaan että peruskuntoilijalle 1,5-1,7g/painokilo on ihan tarpeeksi. Mutta tuohonkin määrään saa jo vähän vahtia suuhunpantavia (etenkin, jos kiinnittää huomiota päivän kalorimäärään kokonaisuutena), kannattaa joskus testata!

Nyt olo on sitten suhteellisen virkeä ja uneton yö lienee taas edessä...HUOH. Pitänee edes investoida kirjahyllyyn täydennystä yölukemiseksi, koska kaikki suosikit olen kummasti ehtinyt tässä hiljattain kahlaamaan. 

Huomenna on taas kävelypäivä ja nuorimmat nasut pääsevät rattaissa mukaan, toivottavasti ei sada!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!