tiistai 3. helmikuuta 2015

Salilla täti turhautuu

Erehdyin tänään salille heti kuuden maissa. Se oli virhe.

Sali oli täynnä väkeä ja väsyneenä ärsytyskynnys oli taas todella matala. Tai mitä mieltä te olette:


 • Pitäis penkata mutta ei voi kun penkit on varattuja ja vapaana olevasta penkistä on joku mies vienyt tangon - tekee mavea 30 kilolla (???). Miksi se ei ollut vaikka mennyt tekemään mave-koneeseen kun sellainen ihan uusi olisi! Tai jos painoa on tuon verran, voi maven tehdä ihan käsipainoilla. Itse teen kahdella 22,5kg:n käsipainolla. Penkistä EI viedä tankoa. 
 • Vinopenkit ja tavispenkit. Jos teet habaa polvea vasten, et TODELLAKAAN tarvitse siihen vinopenkkiä, varsinkin kun vapaana on jos jonkin näköistä boxia ja peruspenkkiä. Jätä vinopenkki sellaiselle joka sitä oikeasti tarvitsee, esim juuri vinopenkkiin jota tein käsipainoilla - kun lopulta pääsin.
 • Kyykkääminen. Jumankekka. Jos kyykkääminen on epämääräinen pieni niiaus jossa vähän polvia notkistaa voisi tehdä kaksi asiaa: ottaa painoa tangosta pois ja katsoa sitten, meneekö puhtaammin ja tehokkaammin. On turha rikkoa paikkoja väärällä tekniikalla. Niin ja vaihda salikamu jos se ei osaa neuvoa noin itsestään selvää asiaa vaikka muuten kovasti päsmäröikin.
 • Älä tee mavea pyöreällä selällä!
 • Älä varaa kaverisi kanssa ristikkäistaljaa kokonaan vaan siksi, että voitte vemputtaa loitontajaa samantahtisesti ja yhtäaikaa. On kohteliasta antaa tilaa muille ja VUOROTELLA kamun kanssa. Ryhmävoimistelua voi harrastaa muualla.
 • ÄLÄ tee koko salitreeniä vemputtamalla crossilla ja istuskelemalla rennosti lököasentokuntopyörässä telkkua vahdaten. Aerobiset voi tehdä pihalla ja salilla heilutellaan painoja. Mielellään vapaita. Sellaisia, että tuntuu.
 • Jos kyykkypaikka on peilistä kaukana mutta peiliin on suora näköyhteys, älä mene siihen eteen yhtäaikaa sotkemaan. Voi vuorotella sen kyykkääjän kanssa ja sitten itse mennä peilin eteen vuorollaan huitomaan mitä huitookaan.
 • Mielellään, PLIIS, käy joskus pesulla äläkä tule suoraan navetasta salille.
Juu, hirveä ämmä olen. Mutta eikä kukaan muu muka ole koskaan turhautunut näiden asioiden kanssa?

Omassa ohjelmassa oli tänään penkki, vinopenkki käsipainoin, pystysoutu ja pystypunnerrus superina tangolla, vipunosto, ojentaja tangolla (ranskis) ja taljassa kun aikaa sen verran oli. Ens kerralla kyykkyä, mavea, sen sellaista. Ehkä habakin, mutta en vie keneltäkään penkkiä.

8 kommenttia:

 1. No täytyy myöntää, että ei mulla kyllä kyseiset asiat turhauta. :D Ihan sama jos joku vaan lötköttää kuntopyörässä, parempi seki ku kotona sohvalla suklaalevyn kans. Ja jos joku on vieny just sen välineen jota ite tarttisin, niin käyn aina kysymässä onko vielä monta sarjaa tai voisko vaikka vuorotella. Vajaat kyykyt taas on jokaisen oma asia ja kissanselkämavettajalle oon käyny sanomassa, että älä nyt hyvä mies riko ittees.

  Toki joukkoon mahtuu aina niitä jotka ei ota toisia huomioon, jättää painot tankoon ja kulkevat tymäkän hajumuurin ympäröimänä, mutta yritän repiä niistäki jotain huumoria. Huonoina päivinä ei ihan onnistu, mutta pääsääntösesti salilla on aina kivaa. Jos ei muuten niin setämiehet pitää siitä jutuillaan huolen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse otan muut huomioon, en haise, varon etten ole edessä ja päästän vuorottelemaan jos teen laitteessa. Palautan painot levy ja käsisellaiset paikoilleen. Toivoisin samaa muilta:)

   Ja se navetan haju. Oikeasti.

   Poista
 2. Eikö teillä salilla ole ohjeita? Mun käymillä saleilla usein on ohjeet printattuja seinälle.

  Ja ainakin toisella salilla on ihan lappu, että jos näet treenikaverin rikkovan itsensä niin auta tai käy edes sanomassa salin pitäjälle. Ei ole kenenkään etu, että joku hajottaa selkänsä (ja tyyliin haastaa salin pitäjän oikeuteen).

  Valitettavasti saleilla yleensä pätee nopeimman etu eli kyllä ne tangot ja penkit on aina tiukassa. Siks itse teen vaihdellen, jos kyykkytankoa ei ole niin sitten käsipainojen ja prässin kanssa jne.

  Omalla salilla ottaa pantiin kun "voimailijat" jättää ne 30 kg käsipainonsa lojumaan mihin sattuu. Siirtele niitä sitten tälleen raskaana joo, että mahdut penkin eteen. Ja sama koskee kaikkia irtotavaroita, venyttelymattoja, bokseja jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ohjeita ei juuri ole, samaa olen hämmästellyt. Kai siksi, että paine PT:n palveluille olisi suurempi. Olen sitä mieltä, että salin kuin salin olisi hyvä uudelle jäsenelleen tarjota edes yksi A4 ohjeita. Päällepäsmäri salikaveri ei välttämättä ole se paras ja asiantuntevin apu.

   Poista
 3. Teen itse muuten hauiksen vinopenkissä, on ehdottomasti tehokkain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin kuitenkaan istut polveesi nojaillen vaan hyödynnät sitä vinoa selkänojaa?:)

   Poista
  2. Ok, teen myös pystypunnerruksia vinopenkissä vaikka vois tehdä seisoen. Mä vähän luulen, että jos salilla on turhan vähän niitä penkkejä niin jengi käyttää niitä väärin. En ole ikinä nähnyt kenenkään tekevän vaikkapa hauiskääntöjä polvea vasten muualla kun penkissä (oli vino tahi tavallinen) eikä olis itsellekään tullut mieleen jos en olis sun postausta lukenut:) käy ihmeessä sanomassa tai kysymässä suoraan tyypiltä, todennäköisesti ei ole hänelle edes tullut mieleen:)

   Poista
  3. Juuri tuo oli mun pointti, niitä käytetään väärin. Kokeneet salikörmyt. Päivittäin. Heillä on etuajo-oikeus ilmeisesti omassa päässään ainakin. Ison mahan kanssa haba on hyvä tehdä (oikeastaan ainoa mahdollinen tapa?) vinopenkissä. Treenasin kans aktiivisesti viimeisen raskauden ajan:)

   Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!