perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi lastensairaala ja päivän treenit

Tänään katselimme pitäkästä, pitkästä aikaa toiseksi vanhimman mussukan sairaalapapereita, kotiutusyhteenvetoja ja epikriisejä. On jokseenkin uskomatonta, että sairastumisesta on jo reilut kolme vuotta, lääkkeittäkin jo vuosi ja pari kuukautta päälle. Monenlaista mahtui leukemiavuosiin, pääasia että ne ovat takana ja että meillä selvittiin ilman kantasolusiirtoa, vähän helpompaa tietä. Vauvaleukemiassa, kuten muissakin leukemioissa, kantasolusiirre saadaan vieraalta luovuttajalta ja pitkät, todella raskaat ja vaarallisetkin hoidot annetaan nykyisin Lastenklinikalla Helsingissä, joissain tapaukissa kai Turussakin. Helsinkiin joutuneilta olen kuullut karmaisevia tarinoita sairaalan tiloista: kakkavettä lattioilla putkirikon vuoksi, kosteutta, ahtautta, ei puhettakaan kodinomaisuudesta ja sisäilmaongelmia, joita erittäin vakavasti sairaat, infektioalttiit, lapset eivät todellakaan tarvitse. Sairaala ei edesauta paranemista, lyhyesti sanottuna.

Yhteiskunnan varoin uutta lastensairaalaa ei kaiketi saada. Kaipa rahoille on sitten parempaa käyttöä. Tosiasia kuitenkin on että pienet keskoset, syöpäpotilaat ja muut vakavasti sairaat lapset tarvitsevat uuden sairaalan jotta paras mahdollinen hoito voidaan taata. Kokemuksesta voin sanoa, että pelkkä lääketieteellinen osaaminen ei riitä. Sairausvuosia helpottaa mukava ympäristö ja tilat, joissa potilaat voivat olla yhdessä yleiskunnon niin salliessa ja joissa vanhemmat voivat jakaa ajatuksiaan. Jos tuntuu, että taskun pohjalla on hieman ylimääräistä joulun jäljiltä, niin tässä on hyvä lahjoituskohde, jopa Cheek sen hoksasi! Klikkaapa tästä!

No sitten ne treenit

Tänään oli selkä-pakara -painotteinen päivä:
  • Crossailua 10 minuuttia
  • Maastaveto 60 kg 4x8
  • Askelkyykky smithissä 50 kg, 3x12
  • Ylätalja, 3x12, 40kg
  • Alatalja, 3x12, 45kg
  • Hauiskääntö, 18kg tangolla, 3x10
  • Ojentaja taljalla, 3x12, 35 kiloa, Tämä ei kuulunut päivään mutta huvitti vielä tehdä joten tein.
Vastarutistuksia ja kaupan kautta kotiin.  Vauvelilla on tänään hieman hankalampi päivä, on kiukkuinen ja pieree ihan armottomasti...Ymmärtäähän sen että harmittaa! Aikaisemmin päivällä ulkoiltiin isommalla porukalla reilu tunti, leikkipuistoa ja mäenlaskua toppapuvun persuuksilla. Kivaa oli, vähän jopa luntakin. Kuulin huhuja, että tykkilumiladulla voisi jo hiihtää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!