sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Liikuntaa lasten kanssa, osa 1


Jo useamman päivän ajan on tarkoitukseni ollut kirjoittaa hieman liikunnasta lasten kanssa. Tajusin kuitenkin, että lasten kanssa liikkumiseen on tarjolla ihan mahdottomasti vaihtoehtoja,  joten päätin kirjoittaa samasta aiheesta vielä muutamaan otteeseen! Usein valitetaan, ettei lapsiperheissä ole aikaa liikkua, tai edes käydä suihkussa. Neljän pienen lapsen äitinä uskallan kuitenkin olla eri mieltä, aikaa on jos vain haluaa. Armaasta aviopuolisosta on tietenkin myös hyötyä..

Tämän päivän teemana on enemmänkin liikunta lapsia apuna käyttäen kuin liikunta lasten kanssa. Lapsethan ovat ihania ja mitä enemmän taloudesta löytyy eri-ikäisiä yksilöitä, sitä monipuolisemman harjoituksen saa aikaan!  Tämän päivän pikaiseen lihastreeniin kuuluu kyykkäystä, kahvakuulasta tuttua heilautusta ja pari vatsalihasliikettä, mutta kukin voi tietenkin itse keksiä hyviä vaihtoehtoja lisää ja kertoa niistä minullekin!

1. Etukyykky Spidermanin kanssa: valitse sopivankokoinen lapsi laumasta,
jos valinnanvaraa on. Voit toki kyykätä ilman lastakin. Nosta lapsi vaakatasoon käsivarsien varaan ja ota hyvä, tukeva asento. Ja sitten vaan kyykkäämään, esim. 4x12 lapsen painosta riippuen. Jos laumasta löytyy eripainoisia yksilöitä, kukapa estää tekemästä pudotussarjaa: ensin kevyemmällä yksilöllä liikerata kuntoon, sitten painavimmalla esim. 10 toistoa, keskimmäisellä niin monta kuin menee ja kevyimmällä niin monta kuin menee.  Lapsia ei välttämättä ole tarpeeksi...



 2. Heilautus Batmanilla: nappaa nasua tukevasti kainaloista kiinni ja ota hyvä perusasento. Niiaa kyykyn tapaan hieman alas polvista ja vie lasta alaspäin, ota lantiosta asti hyvä vauhti jota apuna käyttäen heilauta mussukka suorille käsille tai rinnankorkeudelle, lapsen painon mukaan.  Toista vaikkapa 10 kertaa, kolme sarjaa tai miten hyvältä tuntuu!





3. Vatsalihaksia pikkuneitien avustuksella: Poikittaista vatsalihasta on hyvä etenkin näin synnytyksen jälkeen treenailla jotta vatsan pömpötys vähenisi. Vatsalihasten pitää kuitenkin saada palautua riittävästi synnytyksen jälkeen ja synnäriltä äidille tavallisesti annetaankin kuntoutusjumppaohje, jota kannattaa noudattaa!  Tässä pari assistenkin kanssa tehtävää vatsalihasvaihtoehtoa: peruslankutus nasu selässä ja pikkurutistus vauva masun päällä. Vauva tuntuu tuossa paikassa viihtyvän ja onhan se mukavampi kurotella noin söpöä naamaa kohti!

Näihin liikkeisiin saa siis vaikka useamman lapsen mukaan. Äiti treenaa ja samalla leikkii pesueen kanssa, mikäs sen tehokkaampaa ajankäyttöä! Pitää tietenkin muistaa muutama turvallisuusasia: jos huimaa tai olo tuntuu heikolta, pitää pikkuassarit jättää rauhaan ja treenien sijasta mennä lepäilemään. Ehtii sitä toisenakin päivänä.

Follow on Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia! Ja hyviä treeni vinkkejä. Koitin ehottaa Villelle että se lankuttas minä selässä, mut ei se suostunu... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä saat lainailla näitä treenikamuja sitten ainakin! On oikeasti kiva kun ovat innoissaan mukana. Tulee riittävästi toistoja kun koko ajan kuuluu "mää kans, sitte minä, sitte minä kans":D

      Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!