maanantai 13. tammikuuta 2014

Sporttia ja pomeloa

Nyt on ollut taas reipas viikko liikunnan puolesta, taputan itseäni olalle! Eilen kävin hiihtämässä äitini kanssa 10 km lenkin ja nyt pääsi jo ihan kunnolla hiihtämään. Ihanaa puuhaa, kunnon hiki ja syke nousuun yhdistettynä raikkaaseen pakkasilmaan. Tekniikka alkoi jo sujua, nyt vain lenkeille lisää mittaa kun vielä hieman saadaan lisää lunta.  Odotan kovasti keväthankia ja retkilatuja joita lähtee ovemme suusta liki 40 kilometriä!

Tänään oli sitten salipäivä, pakaraa ja selystä treenattiin,  vähän hauistakin:

 • Crossailua 10 min
 • Maastaveto 60 kg, 3x10 alkuun 1 koordinaatiosarja pelkällä tangolla (n. 20kg)
 • Askelkyykky smithissä, 3x12, 50kg molemmilla jaloilla tietenkin omat 12 toistoa/sarja
 • Alatalja leveällä otteella kun joku pölli sen tavispitimen, 40 kg, 3x12
 • Ylätalja eteen, 40kg, 3x12
 • Supersarja hauiskääntö+pystypunnerrus, 8kg käsipainot, 10+10x3
Ja siinäpä se. Maastavetoa on kyllä mukava tehdä ja liike on todella tehokas, mutta puristusvoima käsissä tahtoo loppua kesken. Otetta pitää viimeisillä toistoilla korjata, luulisin kuitenkin että tässäkin harjoitus tekee tehtävänsä ja voima lisääntyy puristellakin.

Huomenna edessä on varmastikin lepopäivä, lapsen futistreenien vuoksi ilta on aikamoista haipakkaa ilman että minä vielä ryntäilisin omille menoilleni. Mitenkähän sitten kun kaikki neljä kulkevat omissa treeneissään? Pitää kai miettiä lajeja joita voidaan tehdä yhdessä! Toisaalta, olen sitä mieltä että kotonakin voi treenata aika monipuolisesti...

Pomelokoukussa

Hunajapomelo on monille varmasti tuttu hedelmä, mutta itse törmäsin siihen ihan vasta. Silmälaseitta luulin ensin hunajameloniksi... Hedelmän käsittelyyn sain pikakoulutuksen, palasten "nylkemiseen" menee toki pieni tovi, mutta esim. vastaavan käsittelyn tekeminen appelsiinille on paljon, paljon hankalampaa. 

Maku on hyvä, hieman greippimäinen, appelsiininomainen ja raikas. Meillä lapsetkin tykkäävät todella paljon ja tuollainen iso syömäkuntoon saatettu lautasellinen (kuvassa on siis ISO ruokalautanen ja isohko haarukka) ei kauan jääkaapissa happane. C-vitamiinia pomelossa on ihan mukavasti ja energiaa sitrusmaiseen tapaan vähänlaisesti. Ellei himokarppaaja ole, niin tässäpä hyvä vaihtoehto herkkuhimojen taltuttajaksi!

2 kommenttia:

 1. Voi hiihtämään pääsisikin muuten! Täytys kai kotiuttaa sukset. Ovat olleet jo vaikka kuinka kauan siskolla. Jotenkin hiihto jäänyt kun aloin juoksemaan, mutta nyt kun ei voi selän vuoksi juosta, hiihtäminen voisi olla järkevää.

  VastaaPoista
 2. Heippa! Hiihtäminen tuntuu minusta talvella jotenkin muutenkin juoksua helpommalta, ei muka ota pakkanen niin kovin keuhkoihin:) Suosittelen kyllä kovasti ja sillä tyylillä joka parhaiten kropalle sopii. Mulle käy perinteinen, polvi ei kestä vapaan hiihtoa menemättä eka turraksi ja sitten kipeäksi, sama vaiva lapsesta saakka.

  Ihania talvipäiviä!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!