maanantai 28. lokakuuta 2013

Kaurakeksejä, kakkavaippoja ja päivän jumpat

Tänään oli sisäpäivä sateesta ja laiskotuksesta johtuen, joten piti keksiä tekemistä sisällä lasten kanssa. Katsottiin yksi elokuva, piirrettiin yhdessä ja leivottiin kaurakeksejä. Sairaan hyviä, valitettavasti. Onneksi nasuillekin maistuivat, niin eivät ehtineet pakkautumaan tuohon reisien seudulle. 

Ihana vauvanen antoi oman osuutensa päivän aktiviteetteihin kakkavaippojen muodossa, niitä riittää vuorokauden kaikkina aikoina ja runsaasti...On muuten mielenkiintoista, miten jotkut vauvat kakkaavat vain muutamana päivänä viikossa ja toiset taas solkenaan. Kumpikin on kuitenkin ihan normaalia, joten ei aihetta huoleen. Pissavaippoja vastasyntyneen tulisi täyttää keskimäärin 6 kappaletta per vuorokausi, sitä kannattaa toki seuratakin, mm. ettei vauva pääse kuivahtamaan.

Kaurakeksien vastapainoksi piti keksiä tietenkin jonkinlaista liikunnallista ohjelmaa ja kun ulkoilu pimeässä ja sateessa ei houkutellut, päädyin crosstrainerin ja punttijumpan yhdistelmään. Kutakuinkin näin se meni:
  • Crosstraineria reippaasti 30 minuuttia Once upon a time katsellen. Crosstrainerin hyödyllisyydestä treenilaitteena oli hieman juttua Iltalehden verkkosivuilla, kritiikkiä tuli mm. epäluonnollisesta liikkeestä. Esim. juoksemisen ja hyppelemisen katsottiin muokkaavan kehoa paremmin. No en väitä vastaan, mutta sanonpa vain, että jos lonkat ovat raskaushuurujen jäljiltä löysät ja meijeriosasto pullollaan, niin ei siinä tee mieli kirmailla ja loikkia...Crosstrainer tarjoaa siis mukavan pehmeän liikkeen, ja kaloreitahan kuluttaa enemmän polkemalla enemmän.
  • Askelkyykyt, 3x15/puoli. Vatsalihaksissa (niissä olemattomissa) tuntui hieman epämukavuutta ja sen vuoksi säästeliäät sarjat.
  • Kulmasoutu käsipainoilla ja vipunosto sivulle, kumpaakin 15 ja sitten tauko, 3 sarjaa
  • Ojentajapunnerrus 3x12/käsi
  • Hauiskääntö myötäotteella ja pystypunnerrus, 3 sarjaa, 15 toistoa. Paitsi ettei viimeisellä kerralla mennyt kuin 12.
Tauot sarjojen välillä pyrin pitämään lyhykäisinä tehokkuuden nimissä. Liian pitkät tauot ovat saliharjoittelussakin yksi kompastuskivi. Ei kannata juoruilla ja hengailla facebookissa kun on salilla, siellä treenataan. Lisäksi on hyvin ärsyttävää, että taukoja istutaan esim. vinopekin tms. päällä isommalla porukalla. On aina hieman ärsyttävää mennä häätämään taukoilija(t) tarvitsemaltaan laitteelta/penkiltä tai muulta vastaavalta. 

Meijerivelvollisuudet kutsuvat taas vaihteeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!