sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Varovaisesti liikkeelle

Sain kuin sainkin suunnittelemani kävelylenkin tehtyä. Sports Tracker oli hetken aikaa pois käytöstä puhelinrikon vuoksi, mutta nyt taas toimii uudessa puhelimessa ja se keräsi matkaksi himpun vajaan neljä kilometriä ja keskivauhdiksi päätähuimaavat 5km/h...Paljon hitaammin kuin raskaana! Osasyy voi olla siinä, että ensilumi on jäätynyt pyöräteille ja metsään aika liukkaaksi kerrokseksi ja näillä lonkilla en riskeerannut reväyttämisen vaaraa.

Huomasin, että äkillinen painopisteen siirtyminen kehossa aiheuttaa kävelylle ihan uusia haasteita. Nyt kun etureppu ei ole painona, niin takapää yrittää työntyä ankanperäksi. Pitää tosissaan kiinnittää asiaan huomiota ja alkaa vahvistaa ryhtilihaksia. Vatsalihastreeniä varten sain sairaalasta kotijumppaohjeet ja aion noudattaa niitä nyt alkuun. Poikittaista vatsalihasta voi alkaa harjoittaa heti kun lantionpohjan lihasten tunnistaminen ja aktivointi sujuu, pinnallisten kanssa pitää odottaa jonkin aikaa ja olla tarkana sittenkin, ellei välttämättä halua esim. kohdunlaskeumaa. Minä en halua.

Kävelyn lisäksi sain sen aikomani kevyen punttijumpan tehdyksi. Ideana oli siis antaa liikettä niskaan ja yläselkään, joita imettäminen ja raskas rintavarustus nyt rasittavat. Hommahan meni näin:

  • Kulmasoutu-pystypunnerrus-hauiskääntö -yhdistelmä, 6kg käsipaino/käpälä, kutakin liikettä 15 ja pieni tauko kun kaikki kolme liikettä tehtyinä
  • Vipunosto sivulle - ojentaja punnerrus seisten käsipainolla, yksi käsi kerrallaan, 6kg käsipainoilla, 12 sivuvipua + 10 ojentajaa/käsi ja sitten pieni tauko
  • Lopuksi vastalihaslankku aktivoimaan poikittaista vastalihasta, jota tärinästä päätellen ei juurikaan taida olla olemassa...No, parissa kuukaudessa se löytynee!
Sitten suihkuun ja meijerivelvollisuuksien pariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!