torstai 24. lokakuuta 2013

Illan jumppa ja klassinen kesäksi kuntoon -projekti

Eilen illalla uni kaappasi vallan ennen kuin sain kirjoitetuksi illan "treeninraportin". Kovin ovat vielä köykäisiä nämä harjoitukset, mutta vajaa kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen on ihan turhaa koettaa ylittää itseään. Ehtii sitä myöhemminkin. Synnytyksen jälkeisessä liikunnassa kun on nämä omat haasteensa, esim. heikot lantionpohjan lihakset, joita pitää muista aktivoida samalla kun treenaa muita lihaksia. Kyykyt olen ihan suosilla jättänyt vielä väliin juuri tästä syystä....

Illan ohjelma näytti tältä:

  • Crosstrainerilla 20 minuuttia ( menee mukavasti kun katselee ruutu.fi:stä esim Olipa kerran väliin jääneitä jaksoja!)
  • Kulmasoutu+etuvipu -yhdistelmä, 6kg käsipainot/käsi, 20 kulmasoutua ja 10 etuvipua, sitten tauko
  • Sivuvipu+pystypunnerrus, 6kg käsipaino, 12 kumpaakin sitten pieni tauko
  • Hauis-ojentaja-yhdistelmä, 20 hauista ja 10 ojentajaa, 6 kg käsipainoilla
Kutakin kolme sarjaa! Aikaa meni tunteroinen ja ihana vauvaseni katseli koko ajan ihmeissään äitinsä omituisia puuhia. 

Juha Hulmi kertoo tänään Hesarissa lihaskuntoharjoittelun tärkeydestä, kiinnostava juttu jota suosittelen ihan kaikille, Klik! Lihasmassa voi ruveta hupenemaan jo kolmikymppisenä ja viimeistään vaihevuosien aikaan naisilla kato on jo huomattavaa, ellei lihaskuntoa treenata. Kuntosaliharjoittelulla ja siitä palkinnoksi saatavalla lihasmassalla on todella paljon hyviä terveysvaikutuksia, joita ei tulla ajatelleeksi. Monihan mieltää kuntosalitreenin vain fitnesstyttösten ja kehonrakentajien huviksi. Mutta, lihaskuntoharjoittelu mm. vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen kestävyysliikuntaa paremmin ja ikäihmisillä lihaskunnon merkitys korostuu jo pelkästään elämänlaadun tekijänä - liikkuminen on helpompaa kun on lihakset jotka liikuttavat! Lisäksi tehokas lihastreeni ylläpitää kiihtynyttä aineenvaihduntaa jopa kolme päivää treenin jälkeen, toisin kuin kestävyystreeni (lue tuo Hs.fi:n juttu!), ja tämähän on meille painonpudottajille tuikitärkeä tieto.

Siitä päästäänkin sitten tuohon kesäkuntoon -projektiin. Kesäkuntoon pääseminen on sinänsä vastenmielinen ilmaisu ja lähtökohtaisesti tuntuu tarkoittavan jotain lyhyttä korjausliikettä elintavoissa maaliskuusta kesäkuuhun. Mutta paremman puutteessa puhutaan nyt vaikka kesäkunnosta, koska toisaaltahan se tarkoittaa kokonaisvaltaisesti kunnossa olevaa vartaloa.  Mitä haluan tapauhtuvan omalle kropalleni nyt synnytyksen jälkeen ja miten aion tavoitteeseen päästä?
  • Haluan painon putoavan 15 kiloa. Raskauskiloista osa jäi synnärille ja osa jäi pertsaan sekä reisiin. Jo ennen raskautta tein onnistuneesti töitä painon pudottamiseksi - nyt on hyvä jatkaa siitä mihin jäin!
  • Haluan saada lihaksiin pyöreyttä ja voimaa, ulkonäkösyistä mutta myös toiminnallisista ja terveyssyistä. Extreme Run on ohjelmassa kesällä hurjassa kunnossa olevan treenikaverin kanssa ja haluan oikeasti kiivetä esteiden yli, en kiertää niitä.
  • Olen jo aloittanut varovaisen synnytyksen jälkeisen liikunnan jumpan ja kävelyiden muodossa. Seuraan sairaalasta saatuja ohjeita, nyt ei ole järkevä aiheuttaa mitään vahinkoa elimistölleen ja pilata toipumista. Toisaalta seuraan omaa vointiani. Kaksi päivää ennen synnytystä tein mm. 120 askelkyykkyä, pidän itseäni hieman hyväkuntoisempana, siksi voin itseäni hieman haastaakin,
  • Ruoka. Hyvälaatuista perusruokaa, riittävästi proteiinia ja herkkuja herkkupäivänä. Herkkupäivän ei tarvitse olla viikottainen. Imettäjän on tietenkin syötävä riittävästi, isompien miinuskaloreiden aika on vähän myöhemmin.Ruoan suhteen koetamme perheessämme ajatella myös eettisesti kestäviä valintoja entistä enemmän.
  • Tavoitteena on löytää tasapainoinen ja hyvinvointia lisäävä kokonaisvaltainen tapa olla ja elää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!