maanantai 10. helmikuuta 2014

Neljän kuukauden neuvola ja päivän treenit

Rakas söpöläisneitokainen kävi tänään neljän kuukauden neuvolassa ja sehän on lääkärineuvola. Misun mitat olivat 62cm ja 6700g, kasvu kohtuullisen tasaista, omalla käyrällään. Isoksi ei meidän prinsessaa voi nimittää (tai kumpaakaan prinsessaa...). Kaikki näytti hyvältä, aarre tukee vastallaan kyynärvarsien varaan itseään, jutustelee ja varhaisheijasteet ovat hävinneet. Diagnoosi kuului: entinen vastasyntynyt, nykyinen vauva.

Rintaruokinnassa meidän vauveli on vielä pääasiassa, mutta neuvolassa luvattiin jo soseet aloittaa ja omaa tahtia lisäämään määrää ja lajeja. Pikkaisen jo ollaan maisteltukin soseita ja tyttö on ollut selvästi tyytyväisempi, kasvaminen on kovaa työtä ja tukevaa masuntäytettä tarvitaan. Koska niitä sitten tarvitaan, niin se on kovin yksilöllistä, lapsen kasvukin määrittelee ajankohtaa ja muu terveys. Esimerkiksi refluksioireiselle vauvalle kiinteät voivat olla suuri helpotus, ne kun sitovat mahahappoja maitoa paremmin eikä närästyksen tunnetta tai kipua synny.

Osa selviää puhtaasti rintaruokinnalla vielä pitkään,  meillä soseet tulevat mukaan tässä vaiheessa. Korvikemaitoa ei kuitenkaan tarvitse antaa ja pikkuhiljaa uuden ruoan myötä äitikin saa hyvin treeniaikaa, kun tietää että toinen pärjää vähän aikaa tissittäkin. Nyt on ollut aina vähän kiirus kotiin, vaikka todella hyvin täällä on pärjätty salireissut ja lenkkeilyt.

Imettäminen on minusta mukavaa ja mahdottoman helppo tapa ruokkia lapsi, sehän on kuitenkin se luonnonmukainen menetelmä eikä vaadi pulloja ja niiden keittämisiä. Aion siis jatkaa imettämistäkin niin pitkään kuin mahdollista ja ainakin tuonne vuoden huiteville.

No sitten ne treenit


Eilen kävin vajaan tunnin hölkkälenkillä treenikaverin kanssa pitkästä aikaa. Juoksu tuntui tosi kevyeltä ja mukavalta ja vauhti pysyi kälättäessäkin ihan reippaana. Tänään oli sitten salipäivä ja ohjelma näytti tältä:

 • Reipasta crossailua 10 minuuttia
 • Kahvakuulalla swingiä, 16 kilon kuula, kunnon kyykyn kautta, 3x20
 • Vinopenkki käsipainoilla, 12,5kg/käsi, 3x10
 • PecDec, 25kg, 3x10. Kuinka tämä onkin niin vääntämistä?
 • Supersarja pystypunnerrus tangolla + kulmasoutu, 16kg tanko, 3x10+12
 • Vipunosto sivulle, 3x10, 6kg käsipainoilla
 • Ojentaja taljassa, 3x12, 40kg
 • Vastalihaksia
Eilen koetin opetella sitä leuanvetoa. Onneksi on vasta helmikuu. Sain käsiä koukisteuksi säälittävän vähän... Sitten päätin kokeilla myös etunojapunnerrusta miesten tyylillä, sitä meni muutama. Ajattelin ottaa punnertamisen osaksi kotitreenejä, jos kesään mennessä niitäkin menisi hyvin se 20kpl...Onko liian tiukka aikataulu? Enpä tiedä, jää nähtäväksi!

3 kommenttia:

 1. Sullahan on tosi kiva blogi! Tulin oman blogini kautta, kiitos kun olit linkannut :) Juutuin lukemaan useammankin postauksen kerralla. Meidän vauvat ovat tosiaan melkein saman ikäisiä :) Kiva lukea hyväntuulisia sporttipostauksia!

  <3
  Kaisa, alias Parsakaaliprinsessa Vauva-lehden sivuilta

  VastaaPoista
 2. Täällä muuten tosi hyviä vinkkejä leuanvedon opetteluun. Olen reissannut Poliquinin kursseilla ympäri maailmaa, hän on yksi menestyneimmistä urheilijoiden voimaharjoitteluvalmentajista. Tietää mistä puhuu :) Ei kannata pelästyä kipparikallehauiksia ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=Z2rDdhR3ils
  http://www.youtube.com/watch?v=l1BBBq2R1h4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä ja kivasta palautteesta! Tuossa leuanvedossa tosiaan tarvii treeniä!:D

   Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!