maanantai 7. lokakuuta 2013

Supistaa, ei kun ei, ei kun supistaa ja lihaton lokakuu

Eli päivän teema on satunnaiset supistelut ilman että säännöllisyydestä voidaan puhua. Kivuliaampia hetkiä, mutta ei vieläkään päästä itse asiaan.  Toisaalta, vaikka neljännettä tässä odotellaan, niin osaisinko lähteä supistusten vuoksi synnärille? Esikoisesta meni lapsivesi leffatyyliin katsastusaseman pihassa ja siitä sitten synnärille, kaksi nuorinta on häädetty käynnistämällä. Toisin sanoen, supistussynnärilähdöstä en tiedä mitään. Mutta kai sitten kun ovat säännöllisiä, n. 10 minuutin välein ja kestävätkin tovin...Tai siis, tuossa vaiheessa aion edelleen suunnitelman mukaan olla ilokaasupäissäni. Eli, lähden kun tulee eka enemmän kipeä!

Tänään on ollut raskas olo, mikä sopii tähän loppuraskauteen tietenkin teemallisestikin. Iltapäivällä alkoi ihan tolkuton hikoilu ja päänsärky, mutta verenpaineet sun muut olivat ok joten vaivat lievenät vain hormonaalisia. Viimeiset muutamat yöt ovat olleet aika kehnoja taas unettomuuden vuoksi ja sekin verottaa varmasti jaksamista vaikkei käytännössä mitään tekisikään.  Voihan valitusvirsi sentään!

Lihattomuuden iloista!

Meillä siis vietetään Lihatonta lokakuuta ja on ollut todella kiinnostavaa seurata lähipiirissä ja laajemminkin lihansyönnistä virinnyttä keskustelua. Tuntuu, että ihmiset ovat viimein havahtuneet siihen, että einesruuat todellakin tehdään lähinnä teurasjätteestä ja niitä ei tulisi tarjoilla kenellekään ja toisaalta siihen, että vähemmälläkin lihansyönnillä pärjää.  Ja pysyy terveenä! Tehotuotettua lihaa, pahimmillaan maailman toiselta puolen rahdattua, ei ole pakko syödä. Itseäni sivistin vielä tutustumalla WWF:n kalaoppaaseen, jotta osaan jatkossa tehdä eettisesti ja ekologisesti parempia kalavalintoja, klikkaa jos kiinnostaaa! Eettisesti kestävää ja edullistakin kalaruokaa on aika helppo tehdä.

Jos ja kun lihaa sitten haluaa syödä, vaikkapa pari kertaa viikossa syöpäjärjestöjen suositukset mielessä pitäen, niin kannattaa selvittää onko mahdollista saada lähellä tuotettua ja teurastettua luomulihaa. Lähistöllemme on avattu vastikään lähilihaa omalta tilalta ja teurastamosta tarjoava Viskaalin kauppa, jossa aiomme jatkossa asioida. Kauppa tarjoaa myös muuta lähiruokaa jota pitänee hyödyntää jatkossa enemmän. Lisäksi ajattelin ryhtyä noudattamaan enemmän kausikasvisajattelua: juureksia talvella ja kasviksia kesällä, jolloin niitä saa lähellä tuotettunakin. Näin ei taloudenkaan pitäisi joutua turhan tiukille!

Tänään tarjoilin kotijoukoille ruuaksi linssi-kasviskeittoa Koskenlaskijalla maustettuna, sekaan hieman proteiinipitoista luomupastaa. Nasuille maistui superhyvin, he tosin ovat keittotyyppejä muutenkin, ja mikäs sen mukavampaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!