perjantai 20. syyskuuta 2013

Raskausviikon 36 tapahtumia

Meillä viikko 36 starttasi siis eilen ja neuvolakäynnin jäljiltä on tarkempaa tietoa tämän oman masutyypin koosta. Keskimäärin vauveli on tässä vaiheessa n. 42,5 cm koko pituudeltaan ja sf-mitta on keskimäärin 32cm. Nyt vauveli kasvaa urakalla ja keräilee pehmusteita luiden ympärille jopa 200 gramman viikkovauhdilla. Meillä beibe painoi eilen kutakuinkin 2800g ja sf-mitta alkuviikosta mitattuna oli siis 34,5 cm, mutta ihan eksaktia tiedettähän tämäkään ei ole!

Omia tuntemuksia: hengästysttää, lantion luissa tuntuu välillä voimakastakin kipua, välillä tuntuu myös supistuksia ja istuminen käy todella tuskalliseksi, pää kun on tuolla lantiossa jo asemissa. Paras asento olisi rönöttää n. 40° kulmassa oikealla kyljellä, tyyny mahan tukena ja toinen polvien välissä. Ideaalitilanteessa joku tarjoilisi kylmää mansikkajogurttia ja löyhyttelisi viuhkaa tai käynnistäisi edes pöytätuulettimen....Ah auvoa! Mutta, jos olo on nyt hyväkuntoisena välillä oikeinkin vetämätön, niin entäpä jos en olisi lainkaan panostanut hyvinvointiini? Luullakseni tilanne olisi aika paljon kehnompi.

Ihanaa kun on perjantai ja vapaa viikonloppu edessä, eri eskarikuljetuksia tai muuta. Aikaa voi siis käyttää pensasaidan leikkaamiseen ja kaikkeen yleishyödyliseen...Armas Hra R. haki pinnasängyn eilen sisälle ja puhdisti sen nuorimmaisen kanssa. Nyt sängylle pitäisi vielä löytää hyvä kolo minun sängynpuoliskoni vierestä, jotta yöimetykset sujuvat vähällä vaivalla. Tuotakin voi vaikka huomenna sovitella. Lisäksi puistoilua ja metsäretkeilyä olisi kiva ehtiä.  Leipoakin voisi, vaikkas leipää tai sämpylöitä, teen myös hyvä karjalanpiirakoita. Ja siinäpä se vapaa sitten hurahtikin!

Perjantain iloksi ostin itselleni kukkakimpun ja akkainlehden, johon aion seuraavaksi paneutua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!