maanantai 23. syyskuuta 2013

Syksy ja hukkuvat hanskat sekä salipäivitys

Viime yön sain nukutuksi omassa sängyssä, valtavan tyynyvuoren ja keittosuolatippojen avulla. Suosittelen lämpimästi kaikille tukkonokasta kärsiville odottajille joilla on myös närästystä! Otrimer ja Humidose ovat kumpikin ihan turvallisia valmisteita ja näppärimmäthän keittelevät keittosuolaliuoksen ihan itse...Minä en. Vaiva on ilmeisesti kuitenkin aika yleinen ja varaattomuudestaan huolimatta ikävä - nythän unta pitäisi kiskoa varastoon!

Päivällä ulkoiltiin ja kaivettiin syysvetimet laumalle ylle, sää kylmeni kerralla monta astetta! meillä alkaa olla melkoinen varasto kokojen 74cm-120cm välillä olevia syys - ja talvivaatteita, ei siis mitään tekosyitä ostaa uusia. Haasteena ovatkin hanskat: millä systeemillä ne saa pysymään pareittain ja tallessa? Ompelenko kiinni omistajan takkiin (koskee myös aikuisia) vai riittävätkö nipsuttimet...Ideat tervetulleita!

No sitten se sali. Ensinnäkin, ajatus oli niin uuvuttava, että alle piti ottaa puolen tunnin päikkärit. Salille päästyäni huomasin napanneeni molempien autojen avaimet (olin pyytänyt Hra R:ä tankkaamaan soccer mom -biilin...)  ja sekoilin kaiken muunkin kanssa...Ihme että päästivät sisään eivätkä käännyttäneet ovelta. No treenipuoli näytti kuitenkin tältä:

  • Askelkyykky smithissä, levypainot 2x10kg+tanko, 3x12/kinkku
  • Reiden koukistus koneella, 35 kg levypainot, 2x12 ja 1x15
  • Pohjelihas koneella, 60kg levypainot, 3x15. Oli raskas viimeinen sarja!
  • Vinopenkki käsipainoilla, 15kg/puoli, 2x12 ja 1x10 kun ei mennyt vaan enempää vaikka yritin...Väsymyksen piikkiin menee.
  • Pystypunnerrus koneella, levypainot 12,5kg/puoli, 3x12
  • Hauiskääntö tangolla 25kg, 3x12 ja mahaan meinasi tanko ottaa kiinni..
  • Ojentajat taljalla, 1x12 30 kg lämppäriksi ja 45kg 3x8
Alkuun koetin kuntopöyöräillä kun corsstrainerit olivat varattuja ja siitähän ei tullut mitään. Onneksi crosseri vapautui ja siinä sitten vartin pääsin hytkymään. Kuntopyörä tässä vaiheessa raskautta vaan ei toimi, maha pomppii reisien päällä ja vauvan pää painaa lantiossa - ei hyvä yhdistelmä. Muilla voi olla erilaisia kokemuksia asiasta! Vähäsen muuttelin määriä ja lisäsin osittain painoja, muuten treeni on sellainen koko vartalon herättelyharjoitus. Ajattelin käydä joko ke tai to salilla toistamiseen tällä viikolla ja uida jossain vaiheessa, joten saliohjelmaa ei kannata jakaa kovin pieniin lihasryhmiin tässä vaiheessa. Väistämättä treenitauko on kumminkin edessä.

Kotona söin läjän rahkaa marjakeitolla ja kyykin leluja lattioilta. Nyt harkitsen, että pitäisikö sitä vallan venytelläkin joskus...Itse uskon siihen, että vasta treenin jälkeen se kannattaa. Ennen treeniä venyttely lähinnä heikentää voimantuottoa (vaikken bodari olekaan, mutta lötköillä lihaksilla on paha punnertaa!) joskin lihakset pitää lämmitellä harjoitusta ennen.  Liikkuvuuttahan se tietenkin lisäisi, eli tuumasta toimeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!