torstai 19. syyskuuta 2013

Masukuva viikon 36 alkuun!

Voi hitsi kuinka tämä beibe osaakin potkia lujaa ja kaikkialle yhtäaikaa! Pitäisi kai olla vain iloinen, tietääpä että toisella on kaikki hyvin. Mutta kun alkaa jo todella käydä kipeästi varsinkin alaspäin suuntautuvat osumat ja pään "ruuvaaminen" lähtöasetelmiin. Ja en tiedä paljonko reilun tunnin todella reipas kävelylenkki auttoi asiaa. Lenkillä ei sattunut, kotiin päästyä kyllä. Mutta siis, eilinen salitreeni tuntuu mahtavasti käsivarsissa ja kävelylenkki oli hyvää liikuntaa tälle päivälle, huomenna taas jotain muuta. Tai samaa. Katsotaan!

Yksityisen neuvolan hoitaja kertoi muuten tänään, että vauvan kokoa tosiaankin määrittelee ja indikoi eniten äidin syntymäpaino. Itse voi vaikuttaa asiaan jonkin verran: painonnousun hallinnalla ja liikkumisella lasta voi "estää" kasvamasta liian suureksi n. 500 gramman verran. Tämä silloin kun EI puhuta esim. raskausdiabeteksen aiheuttamasta makrosomiasta, vaan ihan terveestä odottajasta ja vauvasta. Plus, synnytyksen jälkeen ei tarvitse alkaa rakentamaan kuntoa uudestaan kun sitä on ylläpitänyt koko raskauden ajan, aina kulloisenkin päivän sallimilla tehoilla.

Alla mamma ja masu ja rv36 alussaan. Kokoarvion mukaan pikkutyyppi on nyt n. 2800 grammaa ja keräilee painoa vielä noin kilon. Syntymäpainoksi arvioitiin siis 3800 - 4000 grammaa. Yleensä tämä henkilö on ollut aika tarkka arvioissaa, joten päätin luottaa tuohon koko haarukkaan ja olla stressaamatta asiaa sen enempää.


Seuraavaksi kohti eittämättä vähäunista yötä ja toivottavasti parempaa päivää huomenna, karmea valitusvirsi onkin tänään ollut päällä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!