tiistai 3. syyskuuta 2013

Tukisukat, check!

No nyt pitäisi olla kaikki lähtövalmistelut tehtyinä, koti siivottuna että tänne on kiva tulla takaisin ja kaikki tarpeellinen mukana. Armas Hra R. käyttänee sitten vielä jääkaapinovi-takaovi-lamppu-liesi-kahvinkeitin ja telkku sekä johto -tarkastukseen parisen tuntia aikaa ja sitten pääsemmekin tien päälle. Jostain syystä oven kahvaa rynkytetään aina kolmesti... Tänään kurvaillaan Porvoon mummilaan yökylään ja huomenna sieltä on sitten näppärä suunnata lentokentälle. 

Eilen tein päivän päätteeksi punttijumpan käsipainoilla, vain 6kg, ja käytin apuna myös jumppapalloa. Hauiskääntöjä pitkiä sarjoja, pystypunnerrus, vipunostot ja ojentajat sekä kulmasoudut tuli tehdyiksi. Kyykkäämään en tohtinut ryhtyä, kun tiesin että tänään istutaan muutama tunti autossa ja liitoskipuja siihen hommaan ei tarvi mausteeksi.  Toisaalta, vauva painaa mahaa nyt juuri siitä kohtaa, että koko ajan pissattaa joten voihan olla, että luonnollinen kyykkäystreeni tulee puskapissiessä!

Muuten raskaudesta tässä 33 viikon loppupuolella: paino on pysynyt hyvin hallinnassa, muutaman sadan gramman heittoja jotka johtunevat turvotuksesta: sormissa on välillä aika paljonkin nestettä, joten luultavasti sitä on muuallakin. Ilta-aikainen pahoinvointi pisti hieman miettimään, voisiko kyse oll ns. raskausmyrkytyksestä, mutta en kyllä mitenkään usko. Pissanäyte oli puhdas, verenpaine kieppuu 120-130/70-80 välillä, eli ei ole kohollaan. Näin ollen kaikki perustavanlaatuiset oireet puuttuvat, vaikka vähän yökättääkin ja päätä välillä särkee (miksi ei särkisi kun nukkuu huonosti...). 

Raskausmyrkytykseen, tai nykyään kai puhutaan pre-eklampsiasta viitaten eklampsiaa edeltävään tilaan, kuuluvat olenaisesti myös näköhäiriöt ja vähentynyt pissaaminen ja tavallisestihan tuo inha tila iskee ensimmäisessä raskaudessa, lisäten riskiä muissakin raskauksissa, joten nyt kun olen kolme selvinnyt jo puhtain paperein, niin tokkopa tuota tarvii pelätä. Reissuun lähtö vaan pistää miettimään näitäkin neuroottisemmin!

Pakkasin verenpainemittarin  mukaan, eipä se haittaakaan vähän seurantaa tehdä tässä vaiheessa ja varsinkin kun odotan kovasti pääseväni kävelemällä ruuskaamaan paikkoja.  Lisäksi hotellin kuntosalilla näkyy olevan varsin houkutteleva Chuck Norris- monitoimilaite ja sitähän on pakko päästä testaamaan....Mutta eniten odotan kyllä irtiottoa kotioloista näin loman alkupuolelle, että saa ajatukset irti ei-välttämättömistä. Lisäksi odotan hyvää ruokaa ja rentoa oleskelua ihanissa maiseissa oman rakkaan murmelilaumani kanssa. Myös Hra R. lasketaan murmeleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!