torstai 19. joulukuuta 2013

"What is your excuse?"

Viisas ei provosoidu kun provosoidaan. Mutta minähän en tunnetusti ole järki-ihmisiä.

Kaikki me vähänkään treenaavat äiti-ihmiset varmaan muistamme Timmin Äidin Kaliforniasta. Jonkin sortin kuntosaliyrittäjä, luin jostakin että varsin varakkaista lähtökohdista. Kolmen pienen lapsen äiti. Rasvaprosentti ilmeisen matala, koskapa vastalihakset erottuvat kuvissa. Treenatulla ja hoikallakaan naisella lihakset eivät välttämättä erotu ilman diettiä, jolla rasvaprosentti tiputetaan hyvin alas. Osalla voi näkyäkin, en tiedä. On hienoa, että Timmi Äiti on niinkin timmi, onhan hän firmansa käyntikortti ja kävelevä mainostaulu. Maria Kang Googleen ja johan löytyy paljon kuohuntaa herättänyt kuva tästä äidistä, josta meidän kaikkien tulee ottaa itsellemme esikuva. Vai tuleeko?

Nythän on niin, että neljän lapsen jälkeen ihmisen vatsanahka väistämättä venyy eikä se korjaannu kuin leikkaamalla ylijäämä pois. Tissit ovat tarjonneet melkoisen monta ravitsevaa ja terveellistä ateriaa jälkikasvulle, puhumattakaan turvallisuuden ja läheisyyden tunteesta jota imettäminen lapselle tarjoaa. Kyllä rinnoistakin näkee, että niitä on käytetty tarkoitukseensa. Sen sijaan Timmillä äidillä ei näytä olevan yhtään tursuavaa kohtaa tai löysää ihoa missään! Täytyy sanoa, että onhan se kadehdittavaa... Ellei sitten ole lääkärin aikaansaamaa. Tietääkseni ei, kai niin tärkeä asia mainittaisiin? Olenko epäonnistunut nainen ja äiti,  kun on venynyttä ihoakin. Ruma kai nyt ainakin, tai laiska. Keksin niin paljon tekosyitä.

Taryn Brumfitt sai  tarpeeseen tästä mikä sinun tekosyysi on -asenteesta, ja postasi itsestään nakukuvia nettiin nähtäväksi. Taustalla oli ajatus siitä, että Timmin Äidin kuvat yhdistettynä syyttävään asenteeseen loukkaavat tavallisia äitejä. Tarynin kuvissa vartalo näyttää paljon enemmän normaalilta synnyttäneen naisen vartalolta, iho hieman roikkuu ja kaikki ei ole siinä kohtaa, missä ennen raskauksia.

Taryn postasi kuvia myös ajalta, jolloin oli kilpaileva fitness-urheilija. Tuskinpa hänen äidin vartalonsa on siis syytä laiskottelusta, ylensyönnistä tai tekosyiden keksimisestä. Yksinkertaisesti, ilman tekosyitä: kaikki emme enää voi olla sellaisia, mitä jotkut täydellisellä tarkoittavat raskauksiemme jälkeen. Pientä "kauneusvirhettä" voi esiintyä ja se on OK!

Joillakin raskaus muuttaa vartaloa enemmän kuin toisilla. On hyvä, että lapsi kasvaa kunnolla ollessaan kohdussa ja saa olla siellä riittävän pitkään, vaikka se raskausarpia tarkoittaisikin. On hyvä, että maitoa nousee ja sen myötä lisää raskausarpia, rintoihin. On sitten jokaisen oma valinta, haluaako havitella täydellistä Timmin Äidin vartaloa ja turvautua kirurgin apuun asiassa, vai riittäisikö hyväkuntoinen ja terve keho.  Jos nyt sixpackia ei enää esiin saa, niin voihan sitä treenata ihan hillittömät habat. Ja pakarat. Ei pidä tyytyä vähään, mutta ei tarvitse tuntea huonommuuttakaan tavoittamattoman edessä. Tärkeintä on olla terve, onnellinen ja tyytyväinen itseensä. Rakastaa itseään ja perhettä.

Ja kaikkihan eivät halua eivätkä ehdi treenata ollenkaan. Sekin on ihan ok!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!