lauantai 28. joulukuuta 2013

Tipattomia mietteitä ja päivän treenit

Otsikosta saa kyllä sen kuva, että yleensä mietteeni ovat saaneet inspiraationsa tipoitellen...No, näin ei kuitenkaan ole, asia nousi mieleeni Iltalehden kautta. Lehdessä  oli muutaman kohdan lista tipattoman tammikuun hyödyistä (laihtuminen, uniongelmien väheneminen, maksalle aikaa toipua, aikaa perheelle jne...) Tipattomuus, kestää se sitten vain kuukauden tai pidempään, on kiistatta terveellistä ja hyvä hetki pysähtyä miettimään omaa alkoholin kulutustaan.

Lapsuuden kodissani alkoholia ei käytetty käytännössä lainkaan. Eivät vanhempani minkään vakaumuksellisen syyn vuoksi jättäneet juomatta, ihan vain siksi että lapsiperheeseen tissuttelu ei sovi. Samaa linjaa olen päätynyt noudattamaan tässä hiljalleen, raskauksien ja imetysten jälkeen tuntuisi ihan turhalta uudestaan opetella juomaan viiniä tai muutakaan. Alkoholi kun ei enää maistu hyvältä ja kyllä hyvässäkin viinissä se alkoholi vain maistuu.

Uskon juoneeni yhden naisen määrän punkkua koko loppuiäkseni ja ihan tosissaan: hyvä ruoka ON hyvää myös ilman viiniä. Hyvää ruokaa ja kallista viiniä valitettavan usein käytetään tekosyynä perskännäilyyn. Onko se suomalainen versio eurooppalaisista juomatavoista vai kenties näiden kahden hybridi: ensin juodaan kuten ah niin sivistyneessä euroopassa ja sitten suomalaiskansallinen kaatokänni siihen päälle. Aamulla päätä särkee, sydän hakkaa, oksettaa. Ei kulje treeni. Aikuinen päivittää facebookiin, kuinka heräsi halaamasta vessanpönttöä. Aikuinen. Ugh. Olen puhunut. Ja moralisoinut. Pyydän anteeksi!

Tipattomaan kannustan, huikattomaan sen perään ja vielä morkkiksettomaan jos siltä tuntuu. Ilo ilman viinaa ei ole teeskentelyä!

Kevyempiin aiheisiin, eli treeniin!

Tänään oli selkää ja pakaraa sekä hauista vuorossa:


  • Maastaveto 4x12, 50 kilolla
  • Askelkyykky, 3x12/jalka, 40 kiloa
  • Ylätalja, 40 kiloa, 3x10
  • Alatalja, 45 kiloa, 3x10
  • Hauiskääntö käsipainoilla, pudotussarja, 9kg, 7kg ja 5 kg. Alkuun 10 toistoa 5kilolla, sitten asiaan: 9kg=6 toistoa, 7kg= 10 toistoa, 5kg=12 toistoa. Ideana on vääntää ihan tappiin ja sitten keventää painoa ja taas totaaliuupumukseen saakka. Toimii jos on "pakko saada pumppi päälle!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!