perjantai 27. joulukuuta 2013

Tapaninpäivän treenit ja joulutunnelmaa


Tässäpä soma tonttuvauva aattona! Vauva ei tietenkään mitään lahjoista ymmärtänyt, mutta siitä huolimatta sai ison pinon paketteja, pääasiassa ihania vaatteita. Äiti kiittää!
Oi Kuusipuu!

Muita lapsia lahjottiin myös avokätisesti ja siinäpä se aatto sitten hurahtikin uusia tavaroita ihmetellessä. Tänään on ajatuksena hakea kolme kokoliasta laatikkoa kaupasta. Kukin isommista lapsista saa laittaa tärkeimmät lelunsa omaan laatikkoonsa ja muut lelut sitten kannetaankin autotalliin... Liekö muilla vastaavaa ongelmaa, mutta nämä nasut hukkaavat ja hajottavat leluja ihan hirveää vauhtia ja sekös mammaa keljuttaa. Koetetaan tavaravuoren rajoittamista, josko se auttaisi. Hirveä, hirveä äiti.
Esikoisella on tänään superspesiaali päivä: hän pääsee kummitätinsä (sattumoisin myös mamman treenikaveri!) kanssa leffaan, katsomaan Frozenin. Ihanaa, kun täti vie! Esikoinen varmasti muistaa reissun piiitkään.

Sittenpä seuraavaksi painellaan päättäväisesti kohti uutta vuotta ja sen juhlintaa. Meidän perheessä joulu tosin katsotaan loppuneeksi vasta loppiaisena, jolloin kuusi kannetaan pihalle. Loput koristeet lähtevät vasta Pahan Nuutin myötä.  Jouluaatosta Tapaniin juhlinnan voisi tiivistää seuraavalla tavalla: sopivasti - ei liikaa!- herkkuja, aviomies avannossa, ihania vieraita ja pyjamarötväilyä sekä muutama elokuva. Rentoa meininkiä. 
Aaton aattona kävin salilla ja eilen Tapanina taas.


Tapanin tehotreenit

Aamulla heräsin tunteeseen, että nyt pitää päästä hikoilemaan. Siispä vauvan syöttämisen jälkeen (edelleen täysin rintamaidolla ja pullosta ei mielellään hörppää...) herättelin Armaan Aviopuolison vauvaa hoitamaan ja lähdin lenkille. Hölkkäsin  reippaalla vauhdilla muutaman kilometrin peilijäisillä teillä. Osaksi tiet olivat jo varsin keväisesti kyllä ihan sulia. Mieleen nousikin huoli, josko hiihtokausi tänä vuonna jää kokonaan väliin...?! Vesihiihtokausi?

Iltasella, viimeisten lanttulaatikoiden jälkeen, läksin salille. Vuorossa oli rinta-hartia-ojentaja -päivä, mutta alkuun tein takakyykkyä 50 kilolla (1 koordinaatiosarja tangolla, 3x12 varsinaista). Paljon puhutaan luontaisesta hormonivasteesta, joka saadaan aikaan isoilla, mahdollisimman monta lihasryhmää/ suurta lihasmassaa aktivoivilla liikkeillä. Tämä hormonivaste vaikuttaisi treeniin ja lihasmassan kasvuun positiivisesti sitten muitakin lihasryhmiä treenatessa. Menee kuulema hifistelyksi ja en minäkän tuota ihan niin vakavasti ota. Lähinnä ajattelen niin, että aktivoimalla isoja lihasryhmiä saan siitä ainakin aineenvaihdunnallista hyötyä ja kiinteämmän persauksen. Bodari en ole eikä minusta sellaista tule, joten hifistelyyn ei tarvitse ryhtyä.

Muu treeni näytti tältä:

  • Vinopenkki käsipainoilla, 3x10, 12,5kg
  • PecDec, 3x15, 20 kg
  • Pystypunnerrus laitteella, 25kiloa, 3x12
  • Vipu eteen ja kyynärpäät kyljissä sivukääntö (siis onhan tälle joku nimikin....), vipu 6kg, sivukääntö 8kg, 10+12 ja tauko, yhdistelmäsarjasta kyse
  • Ojentajat taljassa, 35 kiloa, 3x12
Alkuun crossailua lämpimiksi. Ja siinäpä  se sitten olikin, huomenna on maastavetopäivä sikäli ettei lentsu tee paluuta...

Ihanaista joulunjatkoa ihanaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!