tiistai 12. marraskuuta 2013

Salilla pitkästä aikaa!

Eilen pääsin pitkästä aikaa vallan salille ja tänään tuo tauko tuntuu kovasti kankuissa, huomenna ei sitten varmaan päästä liikkelle. Vauveli täytti sunnuntaina neljä viikkoa, pari viikkoa olen käynyt hölkkäilemässä ja kotijumpan puntteineen aloitin kun vauva oli viikon iässä. Nyt oli jo korkea aika raahautua ihan kunnolla lihastreenin pariin!

Eilinen reissu näytti tältä:

  • Crosstrainerilla 20 minuuttia alkuun kaveria odotellessa, hyvin ehti lämmitellä!
  • Askelkyykky smithissä, yksi lämmittelysarja pelkällä tangolla, kumpikin jalka tottakai, kahdeksan toistoa. Varsinainen treeniosio meni n. 40 kg yhteispainolla (tanko+10kg levypainot molemmissa päissä), 3 sarjaa, 10 toistoa/puoli. Ja pitipä ihmetellä minne on voima jaloista kadonnut! Synnärillekö? Saako sen sieltä takaisin?
  • Reiden ojennus, levypainoja 12,5kg, kolme sarjaa 12 toistoa/sarja
  • Pohjelihas, levypainoja 45kg, 3 sarjaa 15 toistoa
  • Vinopenkkikone, kolme sarjaa, 12 toistoa/sarja, 7,5kg levypainot kummallakin puolella. Toissapäiväisten punnerrusten jälkeen lihakset olivat vähän kipeinä, olisin voinut tehdä jonkin muun liikkeen tähän tilalle vaan enpä ajatellut...
  • Pystypunnerrus, 10kg levypainot/puoli, kolme sarjaa, kussakin 10 toistoa
  • Hauiskääntö, 3x10, 8kg
  • Ojentaja taljalla, 35 kg, 3x10
Kolme viimeistä liikettä menivät helpoimmin.  Reiden ojennuksessa salilla olevalla koneella alavatsa jännittyy ikävästi, mutta helpotin asiaa laittamalla kyynärvarret ristiselän alle tueksi. Näin pian synnytyksestä ei vielä ihan hirveänä niitä vastalihaksia tarvitse rääkätä. Kohdunlaskeumaa en edelleenkään halua.

Pitkästä aikaa kun pääsin käymään, tein mahdollisimman monta lihasryhmää, mutta vain yhden liikkeen (jalkaosastoa lukuunottamatta) lihasryhmää kohti, muuten olisin varmaan vieläkin salilla vääntämässä. Mutta eikös se olekin että salil eka salil vika... Ja piti ehtiä kotiin syömään rahkaa sopalla, mielellään tunnin sisään treenistä proteiinia ja rahka on minun suosikkini. Ne juomat ihan oikeasti ovat karseita, ei voi mitään!

Yrjö kylässä, röyh ja rups

Isänpäivän kunniaksi meille iski yhtäkkinen ja monimuotoinen pöpöepidemia: yksi oksensi, toisella oli kuumetta ja kolmas panttasi pissalla käyntiä. Lapset ovat jo toipuneet mutta aikuisväestollä tuntuu tulevan sama pöpö hieman kevyemmässä muodossa, vauveli on saanut olla terveenä. Tänään on ollut väsynyt olo ja palelee, villasukkaa ja fleeceä piti kiskoa päälle heti aamusta. Jos olo kohenee (ja saan pienet päikkärit alle) voisin iltasella käydä hyvin lyhykäisen ja rauhallisen palauttavan lenkin, mutta katsotaan miten käy.

Tällä viikolla pienellä ihanuudella on 1kk neuvola, onpa jännä nähdä paljonko painoa ja pituutta on kertynyt! Painosta valtaosa näyttää menneen ihanan pulleisiin poskiin. Mussukalla on edelleen hieman masuvaivaa. Syynä voi olla se, että maitoa tulee syötön alkuun aina aika kovalla vauhdilla ja vauva nielee ilmaa. Röyhtäyttelen toki häntä ja nostan pystyasentoon välillä, mutta ilmaa riittää rupsauteltavaksi asti. Cuplaton voisi auttaa ilmavaivaan ja Gefilus D-vitamiinit, pitänee noita kokeilla seuraavaksi. Vauvan rupsauttelu muuten aiheuttaa muille lapsille suuresti iloa:

"Äiti, vauvalla pääsi taas peeru!"
Tyttö R. 2 vuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!