keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kinkut jumissa kohti joulua

Noin nättejä kuurankukkia oli pakkanen taiteillut joukkojenkuljetusvaununi tuulilasiin yöllä. Illalla vielä satoi vettä mutta yöllä oli pakastunut ja nyt näytti jo vähän paremmalta.

Päiväkävely pikkuihmisten kanssa saatiin tehdä aurinkoisessa säässä lähimetsässä. Pienin nukkui vaunuissaan, isommat juoksivat energiaansa hetkellisesti vähemmäksi pitkin poikin puskia ja hajottivat jääksi muuttuneita lätäköitä kepeillä ja hyppien. Toiseksi vanhin onnistui löytämään vielä sulan mutalammikon ja vauhtia ottaen hyppäsi siihen niin että roiskui. Tulipahan gore-texit testatuiksi!

Nythän ollaan vasta marraskuussa. Ei joulukuussa. Olen tietoinen asiasta. Mutta kun kaupoissa jo joulua availlaan ja minä olen niitä hulluja, joille joulunodotus noista karmean kaupallisuuden kiroista jostain syystä alkaa, niin kotiinkin on jo joulujuttuja nostettu esille. Päivisin kuunnellaan joululauluja. Pipareita ja torttuja on leivottu. Glögi maistuu myös. Call me crazy.

Kinkuille proaktiivista kyytiä

Liikuttu on toki muutenkin kuin lasten kanssa lumesta haaveilemassa! Eilen kävin salilla ja illan ohjelma oli hajanainen mutta uskoakseni tehokas, kinkkuosasto on hyvin jumissa ja sitä pitää tänään vetristellä crossaamalla.

Salilla eilen tein tällaista:

 • 15 min alkuun crossailua lämmittelyksi ja samalla vaanin jalkaprässin vapautumista
 • Jalkaprässi,  1 koordinaatiosarja ilman painoja, 1 sarja 70kg x 12, 3 sarjaa 100kg x 12, ensi kerralla menee jo 120kg!
 • Pohjelaite levypainoin, 50 kg, 3x15
 • Vinopenkki käsipainoilla, 12,5kg/puoli ja 3x12
 • Kulmasoutu samoilla painoilla 3x12 molemmin puolin
 • Hauiskääntö käsipainoilla, 9kg/puoli, 3x10
 • Ojentaja, lämmittelysarja 25kg:lla 12 toistoa, sitten 3x12 35kg:lla

Salilla en asiakseni vakoile muita eivätkä muiden treenit millään lailla kuulu minulle, mutta jäin pohtimaan, voisiko salilla työntekijä/yrittäjä hieman ohjata selkeästi ensimmäistä kertaa salilla käyviä henkilöitä. Pienellä ohjauksellahan saattaisi jopa saada uuden vakioasiakkaan. Kyse olisi muutaman minuutin perusbriiffistä eikä mistään PT:n palveluista.  Olisi hyvä muistuttaa mm. lämmittelystä, siitä että kannattaa tehdä isot lihasryhmät alkuun (reidet, pakarat, lisää treenin tehokkuutta ja vaikuttavuutta kokonaisuutena) ja etenkin olisi hyvä muistuttaa naisia, että lihakset eivät kasva liian isoiksi taikaiskusta, eli kunnon painot kehiin. Lihaksen kasvu vaatii kovasti työtä ja oikeanlaista ravintoa. Ei kipuu ei hyötyy, eikö niin? Hahaa.  Ja ne juoruilutauot olisi hyvä pitää minimissään.

On kurjaa nähdä, kuinka salille tullaan hyörimään neuvottomana. Itse en kehtaa kenellekään neuvoja mennä tarjoilemaan, asiantuntija kun EN ole. Mutta, muutama perusvinkki työntekijältä voisi tehdä salikäynnistä paljon mielekkäämmän ensikertalaiselle. Tai vaikka joku pieni A4-ohjelappunen...Pitänee ehdottaa asiaa, hyvän asiakaspalvelun nimissä! Lieköhän muilla saleilla tuollaista jo tarjollakin?Kovin on friikit kuvat salitreenipostauksessa!


2 kommenttia:

 1. Voi vitsit, kun mäkin pääsisin jo salille! En ole vielä varsinaisesti ehtinyt liikkumaan yhtään, kun tämä arki on vielä ollut niin sähläämistä. Raskauskilot jo tippuivat, mutta edessä on vielä ainakin 10kg ja paaaaljon kiinteytymistä. Tykkäisin nimenomaan nostella vapaapainoja, mutta luulen että joudun lykkämään salijäsenyyttä vielä siihen asti, kun muutamme Irlantiin. Jokainen euro täytyy nyt säästää muuttokassan, mutta onneksi on jumppa dvdt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sitä ehtii myöhemminkin liikkumaan, kun kiireemmät hommat saa alta pois:) Jumppa dvd:t on hyvä apu:) Kuulostaa melkoiselta projektilta jo tuon muutonkin järjestäminen!

   Poista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!