perjantai 1. marraskuuta 2013

Viiksekästä marraskuuta!

Eli Movemberia. Tasapuolisuuden nimissä on hyvä puhua myös miesten syövistä. Vuonna 2012 Suomessa kuoli huomattavasti enemmän miehiä eturauhassyöpään kuin Euroopassa keskimäärin ja päivittäin diagnosoidaan 11 uutta eturauhassyöpää. Eturauhassyöpä aiheutuu eturauhasen solujen normaalia nopeammasta lisääntymisestä ja hoitamattomassa tapauksessa syöpäsolut voivat irtautua etärauhasesta aiheuttaen etäpesäkkeitä mm. imusolmukkeisiin tai luustoon. Syövän levittyä muualle elimistöön tautia voidaan edelleen hoitaa, mutta parannuskeinoa ei ole. (fi.movember.com)

Täältä löytyy tiiviisti ja selkeästi tietoa miesten terveydestä ja mm. eturauhassyövän oireista. Oirelistaa pitää aina lukea järjen kanssa, mutta jos mielessä herää kysymyksiä ja pelkoa tai epäilyksiä, on syytä olla yhteydessä lääkäriin.

Eturauhassyöpä koskettaa siis 11 uutta miestä ja useita perheitä joka päivä. Tietoisuuden lisääminen eturauhassyövistä ja miesten syövistä yleensä saattaa ohjata useammat miehet ajoissa lääkärin vastaanotolle. Siksi on tärkeää olla aktiivinen ja ottaa osaa. Me naisetkin voimme kantaa kortemme kekoon ryhtymällä Mo Sistaksi ja levittää Movember-tietoutta kukin tavallamme, kerätä varoja tai antaa mielikuvituksen lentää ja keksiä jokin ihan oma tapa auttaa. Lisää täältä, KLIK!

Nyt kuulkaa kalapuikot kasvamaan nenun alle! Voit toki pyrkiä myös näihin rokkilegendan suhteellisen härskeihin suteihin, jos on pokkaa ja riittävä karvankasvu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!