torstai 21. marraskuuta 2013

Shoppailua toppiksessa ja kuusivarkaan strategia

Lenkkeilyn, salitreenin ja crossailun vuoksi lonkkani ovat olleet hieman kovilla ja päätin tänään lähteä kävelylle kera vauvan ja rattaiden. Yhdistin kävelylenkkiin vaippojenhakureissun ja siitä mieleeni juolahti, että kumpi onkaan isompi rötös: kauppakeskukseen raahautuminen tyylittömästi toppa-asussa vaiko joulukuusen rosvoaminen.

Ensinnäkin: toppapuku julkisella paikalla, muualla kuin ulkoilemassa, onko se mitenkään ok? Tämähän on meille suomalaisille kovin tyypillistä.  Pitäisikö ymmärtää lähteä asioimaan edes vähän tyylikkäämpänä, eikä tupsupipo viuhuen? Jos mukana on kärryissä nukkuva vauva, niin kai tämä menee enemmänkin käytännöllisyyden kuin tyylirikkeen piikkiin? Jalassa ei sentään ollut avokkaita, kuten tuulipuvun kanssa on tapana. Ei siis minulla, mutta monella. Mukana ei myöskään ollut samisasuista puolisoa, lieventävä asianhaara?

Ja entäpä se kuusivarkaus sitten, miten se juolahti mieleen? Noh, viimeistään tähän aikaan vuodesta huomaan itsessäni heräävän kriminaalin, joka suurimman osan vuotta on työnnettynä alitajunnan perukoille. Joulun lähetessä tämä paatunut rikollinen alkaa lenkillä ja autoillessa vaania himoitsevasti kaikkia sopivankokoisia ja hyvin muodostuneita kuusia. Aikeena vain kaataa ne ja kuskata kotia koristamaan. Hyviä kuusia on niin paljon! Entä jos kuusikauppiaalla ei ole yhtä hyvää? Saamme kaupan kamalimman ruppanan! Jospa yön pimeinä tunteina raahaan tuon kotiini ja väitän tulevani kuusikaupasta, jos joku sattuu näkemään? Uskooko tuota selitystä kukaan? Keskellä yötä...

Aaton aattona kriminaali taas vaikenee seuraavaa adventtiaikaa odottamaan: olohuoneessa on kaunis ja ihan luvallisesti kauppiaalta hankittu kuusi. Kuusistressi oli taas kerran turhaa. Loppu on onnellinen ja minusta ei vieläkään tullut hirveää kuusivarasta, huoh! Mutta kyllä kuusi on tärkeä asia, meinasin jopa kuvata tämän iltaisen kävelylenkkini varrella vastaan tulleet valioyksilöt, joita oli ainakin kymmenen!

Haittaisiko tuo nyt ketään, jos yhden nappaisin?

Vitsi. Just kidding. Kuusenne ovat turvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!