torstai 28. marraskuuta 2013

Jälkitarkastus

Nyt on sitten raskaus laitettu loppusilausta myöten pakettiin kun kävin jälkitarkastuksessa tänään. Jälkitarkastushan edellytys vanhempainrahan maksulle, jos oikein muistan. Meidän neuvolasta lähettävät Kelalle todistuksen suoraan. Kaikki oli ihan kunnossa ja liikkua saa reippaasti ihan luvan kanssa. Tosin tuota lupaa en juuri ole odotellut vaan mennyt omien tuntemusten mukaan.

Kas siinäpä oiva aasinsilta eiliseen salitreeniin! Kävin siis treenikamun kanssa tutustumassa uudella salilla, jossa pääsääntöisesti ei ole henkilökuntaa paikalla ja joka näin ollen voi pitää hieman edullisempaa kk-hintaa. Henkilökunnattomuus on tietenkin ongelma, jos aloittelee saliharrastusta ja laitteet tai vapaat painot ovat uusi asia, mutta jo vähänkään treenanneelle homma kyllä toimii. Salilla on tarjolla myös virtuaalispinningiä, johon suhtaudun toisaalta uteliaasti ja toisaalta huvittuneesti: onhan se vähän hupaisaa polkea yksinään ja katsoa ohjattua spinningiä ruudulta, jossa ohjeiden lisäksi maisemat vaihtuvat. Mutta spinnailu on tehokasta liikuntaa, joten voi olla että joskus kokeilen tuotakin tarjontaa!

Eilinen treeni oli vähän tällainen sekava, kun piti tutustella uuteen paikkaan:
  • Askelkyykyt smithissä, yksi sarja pelkällä tangolla, 3 sarjaa tanko+10kg molemmissa päissä, 10 toistoa.
  • Jalkaprässi, 120kg, 3x12
  • Vaakaprässi (etureisille) 109kg, 3x12
  • Pohjelaite levypainoilla, 50kg, 3x15
  • Vinopenkki, 12,5kg käsipainot per käsi, 3x10
  • Hausikääntö tangolla, tanko+5kg/pää, 3x10
  • Ojentaja taljalla, 1x12 30 kilolla ja 3x12 35 kilolla
Alkuun crossailua vajaa vartti. Crosstrainereita ja kuntopyöriä oli pitkä rivi, ei pitäisi joutua odottelemaan vuoroa kuten aikaisemmalla salilla. Odottelemattomuus on aika tärkeää kun aikaa treeniin on rajallisesti - kotonahan odottelee vaavi maitotonkkaa palaavaksi. En ole ainakaan vielä tinkinyt siitä täysimetyksestä, pari kertaa vauva on toki äidinmaitoa pullosta hörpännyt poissaollessani. Se lypsyllä käynti vaan on jotenkin niin tylsää...

Kyykkäämisestä vielä: se on todella tehokas treeni isoille lihaksille kaikkine variaatioineen ja aion ottaa sen entistä vahvemmin haltuun kunhan vatsalihakset hieman vahvistuvat. Loistavaan kyykkykuvaan törmäsin Mynextrun -blogissa:


Tuossa tiivistyy jotain hyvin oleellista yleisistä treeniharhaluuloista. Batmanin sanoin, turpa kiinni ja kyykkää! Ja painojen kans ei lusmuta! Nih! Mutta oikeasti, kun annetaan isoille lihaksille töitä, edistään aineenvaihduntaa tehokkaammin ja tehostetaan muutakin treeniä.  

Tänään jää lenkki väliin, koska tiet ovat ihan jäässä ja hiiskatin liukkaita. Pitänee crossailla vähän ja etsiä sopiva telkkariohjelma ajankuluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!