tiistai 25. helmikuuta 2014

Pöpöt ja olemisen siedettävä keveys, eli painopäivitys!

Nyt tuntuu, että lentsupöpö on lähtenyt katselemaan uutta asuinsijaa meidän kotimme ulkopuolelta. Lapset ovat jo ihan reippaina ja äitikin jaksoi pistää naamansa kuosiin tänä aamuna, selvä toipumisen merkki! Illalla ajattelin mennä salille ja tehdä kevyen treenin. Jos tuntuu huonolta niin jätän sitten kesken. Kokemukseni mukaan olo salilla kuitenkin aina kohenee, jos ei treenin (liian "mukavaa" ei saa treenin aikana olla, Pitää Tehdä Töitä) aikana niin viimeistään sen jälkeen, kiitos endorfiinien!

Nyt siis on pari täysin liikunnatonta päivää takana. Kauppareissua ei lasketa liikunnaksi, ei vaikka joutuisi etsimään useammasta kaupasta lapsen kaverille synttärilahjaa.  Eli rötväilty on, mutta kuitenkin hyvästä syystä. Ruokahuoltoon olen koettanut kiinnittää tarkkaa huomiota liikunnan vähäisyyden vuoksi ja lopputulema on:

  • Vaaka -500g
  • Vyötärö -1cm
Hirveästi ei ole tippunut, mutta toisaalta: 500g/vko on ihan ok, kun ylipainoa ei enää paljon ole. Koetan nyt kuitenkin vielä kiriä vähän parempiin lukemiin, likemmäs kiloon/vko. Pääasia on kuitenkin se - tämä pitää muistaa - että oikeanlainen kehonkoostumus on tärkein! Kun lihasmassa kasvaa (hitaasti, hitaasti) ei paino välttämättä putoakaan niin nopeasti. Kehonkoostumus kuitenkin paranee koko ajan: rasva palaa oikealla ruoalla ja treenillä vähemmäksi ja lihakset kehittyvät. Pahinta on pudottaa nopeasti painoa liikkumatta, siinä riskeeraa lihasmassan säilymisen ja tavoitepainon ylläpito käy hankalaksi. Vanhuusiässä sitä lihasmassaa vasta tarvitaankin, ellei halua olla pitkään vuodepotilaana muiden käänneltävänä. Meidän sukupolvellamme kun on aikaa itsestämme huolehtia.

Jostain syystä olen kerännyt nyt nestettä kamalasti sormiin, kyllä sitä varmaan ainakin puolen kilon edestä on ja toivottavasti se lähtee liikkeelle liikunnan myötä. Että oikeestihan mää olisin laihtunut niinku paljon enemmän mutta ku tää neste... No ei sentään! 500g tässä tilanteessa on ok, eipä ainakaan ole noussut, eli oikealla tiellä ollaan. Ja kerrataanpa vielä, laihuus ei ole tavoitteeni vaan hoikka ja sporttinen olemus, jossa lihakset saavat vähän erottuakin. Vaatii tietenkin ylipainottomuutta. Tietyin varauksin: strong is the new skinny. Pinnallisten seikkojen lisäksi, ennen niitä, tärkeintä on kuitenkin terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Mutta joo, 500g/vko jätti vähän hampaankoloon. Tässä on vielä se vähän vajaa 8 kiloa pois heitettävää, joten riuskoin ottein kohti uutta, toivottavasti pöpövapaata, viikkoa.

Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!