tiistai 11. maaliskuuta 2014

Teinimeitsie ja painonpudotus


RV 39
Nämä kuvat ovat jotenkin aina niin noloja, mutta kun puhe on painonpudotuksesta, ulkomuotoakin pitää välillä esitellä. Pyydän kiinnittämään huomion koon 40 shortseihin sekä vertaamaan RV39:lla otettua kuvaa tämän aamuiseen, jonkin verran on massaa sulanut käsivarrestakin. Juu ja lihaksia en aio ihan heti alkaa pullistelemaan kuvissa, jotain rajaa... Mutta on siellä olkapäässä ja hauiksessa jo mukavasti voimaa.  Pertsasta näyttää sulaneen enemmänkin ja munkeista myös, vanhat liivit ovat kaikki jääneet isoiksi, mutta se sopii minulle. Juokseminen on mukavampaa kun on vähemmän hytkyvää massaa rintamuksessa kiinni. Shock Absorbereista en siltikään luovu!

No sitten niitä viikon mittoja ja vähän koottuakin:

  • Viikossa -1,1 kiloa, iloinen ylläri jumin jälkeen!
  • Minuus vajaa 1 cm vyötäröltä
  • Neljässä kuukaudessa ja parissa viikossa hieman reilut -22kg samalla kun olen treenannut tehokkaasti koko ajan, nousujohteisesti. *Taputtaa itseään olkapäälle.
Vielä muutama kiloa laardia vähemmäksi ja sen jälkeen saakin keskittyä painon ylläpitoon ja salitreeniin sekä hölkkäämiseen. Eli ei hirveästi tule muuttumaan nykymenosta: samaa teen nytkin ja ruokaa en tarkkaile fanaattisesti tälläkään hetkellä. Syön kutakuinkin näin:
  • Aamulla: mustaa kahvia ja pari ruisleipää (kuivaksi paahdettuina, nam) juustolla, avokadolla tms. Rahkaa mehukeitolla. Joskus kananmuna.
  • Välipalaa syön jos tulee nälkä ennen päivällistä: omppua, appelsiinia, protskupatukka, muutama paahtamaton ja suolaamaton pähkinä tai jotain muuta pientä
  • Päivälliseksi normikotiruokaa, ruoalaitossa käytetään pitkälti oliiviöljyä meillä. Myös perunaa, pastaa, couscousta ja muuta, paljon kuitenkin kasviksia.
  • Treenin jälkeen rahkaa ja mehukeittoa, leipää tai omppua tms. treenistä riippuen
  • Jos iltapalalle jää tilaa niin sitten mussutan mielelläni hunajapomeloa, mangoa, appelsiineja tai muuta sellaista. Turvottavia, sokerisia ja suolaisia en syö illalla.
  • Paljon vettä, maitoa yritän opetella...
Joku sanoisi että syön liian harvoin, menee aineenvaihdunta häneksi. No eipä ole vielä mennyt. Meitä on niin moneksi, joillekin sopii säännöllinen syöminen useammin päivässä ja toinen tarvitsee ruokaa vähän harvemmin ja voi olla ihan tyytyväinen. Kukin taaplaa taas tyylillään. Pääasia, että syö monipuolisesti ja riittävästi, suhteessa omiin tarpeisiin.

Entäpä imetys?

Vauvani täyttää tällä viikolla 5 kuukautta ja on luonnollisesti rintamaidolla, kun sitä riittää ja tuttipullolle vauva vain nauraa (yritin maissivelliä...). Maito on riittänyt hyvin vauvan tarpeisiin, mutta kovan pulauttelun (refluksityypistä)vuoksi hänelle aloitettiin soseet hieman aikaisemmin ja niitä hän saa nykyään lisäksi kolmisen kertaa päivässä.  Minulle siis painonpudotuksen ja imettämisen yhdistäminen on toiminut, ensimmäinen on varmasti hyötynyt jälkimmäisestä. Tämäkin lienee yksilöllistä.

Ennen äitejä varoiteltiin rintamaitoon erittyvistä toksiineista, jos painoa pudottaa imetysaikana. Nykyisin tiedetään, ettei tämä ole varsinaisesti ongelma. Jos äidillä on paljon rasvaa ja ei ole altistunut esim. suurille määrille DDT:tä (hyvin epätodennäköistä meillä päin...), kohtuullinen painonpudotus on ihan ok. Kyllähän Juttakin tämän tiesi, Superdieteissä! Häijympi sanoisi, että taas yksi tekosyy vähempänä.

Treenit vielä!

Sunnuntaina kipaistiin 10 lenkki treenikamun kanssa ja eilen oli salilla jalkapäivä-lempipäivä: 
  • Takakyykky 12/20kg, 3x12/50kg
  • Hack laitteella, 80kg levypainot, 3x10
  • Yhdenjalan prässi 3x10 80kg:lla, molemmilla jaloilla
  • Reiden ojennus, 3x12/35
  • Vaakaprässissä pohje 3x15, nimellinen 117kg painoa.
  • Alkuun crossailua
Hui, tulipa piitkä jaaritus. Paljon asiaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!