sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kevättä rinnassa ja liikuntaa lasten kanssa osa 2.

Meillä on ollut todella keväinen viikonloppu, lauantaina aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpöasteita oli jopa +6! Oulussa hiihdettiin vuotuinen Tervahiihto eilen, ja keli oli kuulema ollut mielenkiintoinen: vesiesteitä, lumetonta suopohjaa ja jne. Mieleen tuli Extreme Ski, vähän kuin se Extreme Run jolle tähtäillään syksymmällä.

KEVÄT!
Mutta asiaan:  lasten kanssa liikkumisesta piti kirjoittaa (poimi lihavoidut ideat:)). Kevät on tietenkin ihanaa aikaa liikkua ulkona, kun räntää ei tule vaakasuoraan vasten kasvoja tai pakkasta on vain sopivasti, tässä vaiheessa kevättä ei meillä päin ollenkaan. Siksi olisi kohtuullisen hömelöä linnoittautua sisälle jumppaamaan pikkuapurien kanssa, mieluummin koko joukolla ulos! Tapoja on monia, ison lapsen kanssa on hyvä juosta jos lapsi pyöräilee sujuvasti, pienemmän kanssa rataslenkit kävellen tai hölkäten ovat tehokasta menoa. Liikunnan harrastamiseen ei aina siis tarvita ihmeellisiä viritelmiä ja salia, peruslajit kunniaan!

Retkelle, mars!

Eilen tehtiin meidän perheen eka kevätretki. Meillä on tapana liki joka viikonloppu säiden salliessa keväästä syksyyn raahautua jonnekin retkeilemään. Mukaan otetaan vähän evästä ja ideana on kehitellä jotain virkistävää koko porukalle arjen vastapainoksi. Yleensä ulkoilu ja yhdessäolo riittävät. Armas Hra R. ja vanhempi tytär arvostavat makkaranpaistomahdollisuutta.

Meillä on siis neljä lasta, iältään 4,5kk - 6,5v. Vauvaa lukuunottamatta kaikki jaksavat jo omin jaloin taapertaa jonkinlaisia matkoja, vauva pääsi isän kyytiin BabyBjörn-repussaan.  Kävimme läheisellä lintutornilla katsomassa merta ja ihmettelemässä kevään tuloa. Kävelymatkaa kertyy vain muutama sata metriä suuntaansa, mutta taaperoille ihan tarpeeksi kiipeilyineen. Aikuisilla olikin viikon ainoa lepopäivä. 

Nasujen nostelusta ja reppuselässä kantamisesta saa äkkiä hyvän lisävastuksen jos haluaa retkeilyn ottaa treenin kannalta, ja samalla homma säilyy lapsille hauskana. Pihaleikit lasten kanssa käyvät myös liikunnasta, aikuiselle on kovasti hyötyä nopeista juoksupyrähdyksistä, hypähdyksistä ja suunnan muutoksista  - luut ja nivelet kiittävät. Ollakseen treeniksi laskettavan tehokasta liikuntaa ei liikunnan tarvitse olla ryppyotsaisia salitoistoja ja pakkotahtista aerobista, monipuolisuus ja leikillisyys ovat aikuiselle todella tarpeen!

Iltasella piipahdettiin vielä leikkipuistossa, kolme nuorimmasta rattaissa ja esikoinen pyöräillen. Tänään vaihdetaan taas reippaampaan liikuntaan, illalla on ajatuksena juosta 10km treenikaverin kanssa. Välillä otetaan rennosti jotta sitten taas jaksetaan treenata tosissaan!

Sitä ennen käydään taas armaan äidin lihapatojen ääressä! Tosin tänään tarjolla taisi olla lohta.

2 kommenttia:

  1. Oman treenin kannalta minäkin yritän vastuksen(ja vastustelun;) ottaa kun ulkona mieluummin viihtyvää lasta kantaa sisälle hissittömän talon ylimpään kerrokseen. Meidän kevätretkellä sentään kipusivat myös pienetkin kintut:
    http://thebernardandbianca.blogspot.fi/2014/03/kartsakaveri.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!