sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Sairasosaston kuulumiset ja viikonlopun treenit

Viikonloppu on mennyt enemmän ja vähemmän pikkuisia lääkitessä. Kolme nuorinta ovat kovassa kuumeessa, myös vauveli. Esikoisen taudinkuvan perusteella päädyin influenssadiagnoosiin. Influenssa ja 5kk vauva eivät tunnu kivalta yhdistelmältä, siksi soitin päivystyksen terveysneuvontaan lisäohjeita saadakseni ja ne olivat seuraavat: kuume 40 tai  yli -> päivystykseen, hengityshankaluudet-> päivystykseen. Muuten seurataan vointia ja toimitaan sen mukaan maalaisjärjellä, kun lapsi on vielä kovin pieni. Parasetamolia ja ibuprofeenia voi antaa vuorotellen, neljän tunnin välein jotta kuume ei kiipeä kovin ylös ja tietenkin potilaan mittojen mukaan annostus. Juomisesta pitää pitää huoli ja vaippoja olenkin seuraillut, että pissaa tulee. Toivotaan että ensi yö menee rauhallisesti ja saadaan unta.

Isommilla mussukoilla kuume kiipeilee myös kovin ylhäällä, parasetamolia ovat saaneet ja paljon juotavaa. Kun kuume laskee, leikit jatkuvat tavalliseen tapaan. Ei onnistuisi meikäläisellä! Päivällä söivät hyvin, mutta illalla lämmön noustua mehu lähinnä maistui. Hampsut harjattiin kyllä ja ksylitolia saivat myös.

No ne treenit

Tänään oli lenkkipäivä, juoksin kaverin kera n. 8km mitä pidän hyvänä saavutuksena. Reisiosastot olivat sen verran kipeinä molemmilla että nyt vaan ei enempää, ainakaan paljon, olisi jaksanut rentoa menoa.

Eilen oli salipäivä, ja koska huvitti ja lauantai-iltana tilaa on enemmän kokeilla, tuli siitä melko sekavanlainen:
  • Crossailua
  • Takakyykky 20kg/10, 55kg/12, 60kg/12, 65kg/10
  • Bulgarialainen kyykky smithissä suht. korkealla boxilla, 20kg/10 ja 3x40kg/10 ja molemmin puolin tietenkin.
  • Penkkipunnerrus, 20kg tangolla kokeeksi 10 ja 3x10/25kg. Uusi liike, mukava, jää ohjelmaan!
  • Pystypunnerrus-pystysoutu superina, 16kg tanko, 10+12x3
  • Takaolkaa taljalla, köysillä, nokkaa kohti kyynärät sivuilla vetäen, lapoja yhteen. On tälle varmaan joku nimikin. No, 30kg oli painoa ja 3x20. Hyvä liike joka tapauksessa!
  • Hauiskääntö z-tangolla, 20kg, 3x10
  • Hauiskääntö vasaraotteella 7kg kp:t, 3x10
Ja sitten kotiin, kohti uutta viikkoa. Esikoismussukka pääsee huomenna jo eskariin, tuli viikon tauko influenssan vuoksi. Ollaan tehty kotitehtävät ja pelattu Eskaripeliä, mutta onhan se huippuhauskaa päästä kavereiden seuraan hölmöilemään. Good luck vaan, eskariopet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!