sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivää!

Hyvää äitienpäivän iltaa kaikki äitylit! Toivottavasti päivänne on ollut leppoisa ja omanoloinen. Esimerkiksi, minulle ei tarjoiltu kahvia  eikä lehteä sänkyyn. Herätessäni minulla on yleensä kiire pissalle ja lehden luen mielelläni ruokapöydän ääressä kera kahvin ja armaan aviomiehen,  ei sitä mukavaa tapaa voi äitienpäivänäkään liiaksi muuttaa. Armas aviomies huolehti kuitenkin ruokahuollosta tänään ja tavoista poiketen, armaani kannustamana, vedin päiväunet vauva kainalossa. Lahjojakin sain: ihanan pehmoisen ja lämpimän aamu/iltatakin joka on huippua kiskaista päälle kun lenkin/treenin jälkeen tulee hytisevänä suihkusta. Lisäksi sain tuon ihanan kuvassa olevan, esikoiseni itse tekemän muffinineulatyynyn.

Kuvan kakulla ei sen sijaan ole mitään tekemistä äippäpäivän kanssa: se on armaan toiseksi nuorimmaiseni synttärikakku. Eilen juhlimme toisen pikkuneitimme 3-vuotissynttäreitä ja kovin oli prinsessallista! Ihania mekkoja ja suloisia pienen tytön tavaroita astioista keijunukkeihin, söpöjä kuppikakkuja, vaaleanpunaisia vaahtiksia ja muita herkkuja. Oli kivaa! Tein kaloritietoisille vieraille ja itselleni sellaisia rahkavaahtokuppeja: pieneen nättiin astiaan muutaman lusikallisen verran rahkaa (mansikoita, milbonan rasvatonta, flora-vispiä, vähän mansikoiden mehua ja liivatteella napakkuutta) ja päälle marjoja. Maistuivat myös lapsille. Tunnustan auliisti syöneeni myös tuota kuvan kakkua ja hyvää oli sekin: omena-vaniljavaahto -täytteellä. Mutta nyt on juhlat juhlittu ja ateriakuri pitää taas palauttaa.

Urheilupuoli sitten?

Perjantaina en ehtinyt liikkumaan juhlajärjestelyiltä, mutta lauantaina aamusta ryntäsin salille, jotta ehdin kyykkytreenin ennen juhlien alkua. Se meni hyvin, oli mukavaa ja tuntui tehokkaalta. Tykkään tehdä aika lyhyillä palautuksilla ja uskon että, se tehostaa treeniä, kunhan ehtii hieman levätä etteivät sen vuoksi jää sarjat vajaiksi.

Tänään kävin sitten juoksemassa treenikamun kanssa kakkukaloreita vähemmälle: n. 11-12 kilometriä metsässä sujui mukavasti juoruillen, kevyessä tihkusateessa. Huomenna on salipäivä ja mave/selkä-päivä vuorossa. Keskiviikolle suunniteltiin mäkitreeniä. Siitäpä se viikko taas käynnistyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!