torstai 15. toukokuuta 2014

Laiminlyödyt treenipäivitykset ja viikon mitat

Nyt on taas ollut sen verran hektistä meininkiä pari päivää, että treenipäivitykset ovat unohtuneet! Pääasia tietenkin on että treenit eivät ole jääneet väliin. Tässäpä napakka katsaus viimepäivien hikoilemiseen:

Eilen keskiviikkona oli mäkijuoksutreeni: treenikaverin kanssa juostiin tämä vanha tuttu mäki 5 krt ylös ja kävellen alas. Alkuverkaksi tuli 1,5 km tasamaata ja sama kotiin mennessä. Tässä jos missä ainakin meikäläinen pääsee lähelle maksimisykettä. Ensi kerralla lainaan armaan aviomiehen sykemittaria ja katson millaisia lukemia pumppu paukuttelee.
Uusimmassa Juoksija-lehdessä oli kiinnostava juttu mäkitreenistä ja Fitissä taisi olla juoksijan voimaharjoittelusta, Lihastohtorin vieraskirjoittaja taas kertoo voimaharjoittelun ja kestävyystreenin liitosta, toimiiko se. Jutusta viisastuin sen verran että jos tavoitteena on maksimaalinen lihasvoiman kasvattaminen, ei kannata välttämättä tehdä pitkää lenkkiä ainakaan samana päivänä voimatreenin kanssa. Eli toinen voi heikentää toista ja jos haluaa molempia ominaisuuksia treenata, niin kannattaa miettiä päivät milloin mitäkin tekee. Maalaisjärki kehiin tässäkin asiassa. Lihakset vastaavat asioihin eri tavalla ja jotta haluttuun tavoitteseen päästään pitää vähän suunnitella. Lukekaa linkistä mitä viisaammat asiasta sanovat! Klik

Toissapäivänä oli sitten salitreeni (mave, bulgarialainen kyykky, reiden koukistus, ylä- ja alatalja, hauikset tangolla ja vasaraotteella...olikohan muuta?). Sunnuntaina juostiin metsässä hyvä ja terapeuttinen lenkki ja maanantaina rötväiltiin. Eli liikuttu on kyllä, mutta näkyykö se vaa'alla? Ehei! No toki minä tiedän, että liikkuminen ei laihduta vaan ruokavalio ja toisaalta voimaharjoittelu kasvattaa lihasta joka taas painaa läskiä enemmän. Viikon mitat ovat siis seuraavat:
  • vaaka -300g (viime viikolla olikin se iso hurahdus)
  • vyötärö n. 68cm, ei muutosta
Nyt sitten vaan kothi uutta viikkoa ja viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!