sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannuksen jälkeen

Vai että keskikesän juhla. Ehkä itikoiden määrässä mitattuna.

Nyt odotellaan aurinkoa ja lämpöä ja jotain ihmettä, joka hävittäisi nuo pihalla inisevät lentävät penteleet. Tänään päästiin jo makuun kun aurinko iltapäivästä helli meitä. Ja sitten tuli kaatosade. Kiitti Esteri, kun jaksoit odottaa siihen, että sain viikon vk-lenkin loppuun.

Meillä juhannus ei nykyisellään ihan hurjasti eroa normiviikonlopusta: mielellämme ollaan kotosalla, jos mökillä sää näyttää pahalta, grillataan kuten useinkin kesällä ja touhutaan yhdessä. Lenkkeiltiin, saunottiin ja vihdottiin, sitten syötiin vasta. Poimittiin kukkia lasten kanssa, niittyleinikeitä, koiranputkia (?) ja pihasta syreenejä ja lumipalloheisiä.

Juhannusaattona juoksin lenkkikamun kanssa jo perinteeksi muodostuneen pitkän lenkin, eilen tein lihaskuntojumppaa lasten kanssa ja tänään oli tämä vk-lenkki. Siitä ehkä nopeimmat päättelee, ettei meillä juhannukseen kuulu krapula, ja näin asia tosiaan on. En enää edes muista koska olisin juonut siiderin tai viiniä, siitä on vuosia. Nykyään olen mieluummin ilman ja kun paheita kuitenkin pitää olla niin ajattelin, että minulla se on suklaa tai jäätelö tms. Viinittä pärjää, mutta herkkujen kanssa on niin ja näin... Joku taas tykkää vaikka valkkarista ja se on ihan ok. Kännääminen on vähän hönöä kuitenkin.

Liikuntaa lasten kanssa

Eilen siis jumppasin lasten kanssa, kuvatodisteita ei nyt jäänyt mutta koetan selostaa:

  • Syväkyykky puolitoistavuotiaan kanssa: beibe 13kg tuohon syliin tukevasti etupuolelle ja peppu kohti lattiaa, pudotetaan siis ihan syvälle tämä kyykky ja sieltä sähäkästi ylös, 3x15
  • Peruskyykky leikki-ikäisten kanssa (17kg molemmat, vuorollaan, aikalailla tasan tarkalleen) 2x12
  • Pohjelihas tokaluokkalaisen kanssa: nasu reppuskaan ja varvistelemaan  (n.25kg) 3x15
  • Sitten ilman naperoita punnerruksia, 8 "oikealla" tyylillä ja loput polvet maassa, yht 2x20
  • Kulmasoutu, fysioterapeutin ohjeella rintarangan aktivoimiseksi, pieni paino vain 6kg, iso liike
  • Vatsalihaksia
Ja tänään vk-lenkki: 4,3km, kesakinopeus/vauhti 5.28/km -> parannusta edelliseen ihan kivasti.

Huomenna alkaa viimeinen viikko ennen kesälomaa, jos loman saa pitää rauhassa. Vähän on päivystyksen kanssa niin ja näin, mutta koetan saada hoidettua. Tunnustan, olen todella loman tarpeessa. Sitä odotellessa hirviän ihana uusi biisi:


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!