maanantai 25. elokuuta 2014

Oma lenkkiennätys tehty!

Nyt on ollut hiljaista tällä osastolla muutaman päivän, osiattain siitä syystä että tämä kone jäi perjantaina työpaikalle ja kotikoneella en jaksanut päivittää. En myöskään kännyllä, se oli tylsää.

Liikkumista en ole kuitenkaan unohtanut tällä välin: yksi yläkropan salitreeni on tehty, yksi kymmenen kilometrin tasavauhtinen noin tuntiin ja eilen oma ennätys, 20,2 kilsaa kestävyystreeniä. Pelotti ihan hulluna tuo pitkä lenkki, ajattelin että puolessa välissä iskee kipu jalkaan tai mahaan, en vaan jaksa tai että vessaan tulee kiire tai mitä tahansa katastrofaalista. No ei mitään katastrofia kuitenkaan ilmennyt!

Arman aviopuolisoni oli kovin uhrautuvainen ja lupasi lähteä lenkille mukaan ja se oli ihan loistava veto, aikaa matkaan meni kokolailla 2h22min ja vauhti oli suht tasainen 7min/km koko ajan. Mies piti vauhdin tarkkailusta huolen ja jaksoi kiltisti keskustella koko pitkän matkan, välillä puolin ja toisin tsempattiin ja hörpittiin energiageeliä. Viimeisetkin kilometrit olo oli hyvävoimainen ja ainakin pari olisi vielä mennyt mukavasti, viisikin ehkä jo väkisin vääntäen.

Uskottava se on, meikäläinen alkaa olla puolimaratonkunnossa. Tällä viikolla valmistautuminen jatkuu kahdella 10km ja yhdellä 15km lenkillä, lisäksi salia. Seuraavalla viikolla juoksukilsoja aletaan pudotella alaspäin ja vauhti kestävyysharjoittelua tulee mukaan.

Lapsilla on ollut lentsua, voi kun sitä ei tulisi nyt kaikille! Itsekäs toive, mutta tosiaan haluaisin sen puolikkaan nyt kipaista.

3 kommenttia:

 1. Wautsi!! Upea juttu. Kuinka kauan aikaa meni päästä tuohon juoksukuntoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Vauveli syntyi siis viime vuoden lokakuun puolivälissä ja juoksutreeniä pääsin aloittelemaan tuossa kevään korvalla, eli n. puolisen vuotta, seitsemän kuukautta. Onneksi oli sen verran iisimpi synnärireissu ettei jäänyt paljon "toivuttavaa" ja pääsi liikkeelle tosi nopsaan.

   Poista
 2. Ok, nopeasti olet kyllä edistynyt!! Itsekin olen nyt innostunut juoksemisesta, ehkä joskus vielä jaksan itsekin juosta tuollaisen matkan :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!