tiistai 12. elokuuta 2014

Voihan ganglio

Ganglio on sellainen ällö hyytelöpatti joka mulla tekee pesänsä ranneluun naapuriin. Kasvaa välillä, välillä häviää. Ennen näitä on kuulema hoidettu terävällä vasaran napauksella, liiskattu patti littanaksi sisältöineen päivineen. Tuo patti on muuten todella kova ja teräväkulmainen, ennen ganglio-diagnoosia tuo röntgenkuvattiin vuosi takaperin mutta hyytelöpatti se kuitenkin oli, ei mitään sen kummempaa. Siinä se patti nyt sitten taas möllöttää.

Ensin nousee siis patti, sitten menee ensin peukalo turraksi ulko- ja sisäpuoleta ja lopulta turta olo leviää koko käteen. Sen jälkeen iskee jännetupentulehdus oikein kunnolla ja turran käden tilalle tulee todella kipeä käsi. Se lähtee tavallisesti sitten kortisonipiikillä helpottamaan. Tänään koko käsi on turtunut ja rannetta aavistuksen vihloo, taisi olla todella hyvä ratkaisu eilen tehdä kunnon yläkropanrääkki... Viikon parin sisään lääkärille ja kyllä se taas asettuu. Viivytellään kortisonin kanssa mahdollisimman kauan, siitä tulee päiväksi todella kipeäksi siitäkin.

Eilinen treeni oli muuten tällainen:

  • Soutulaitteella kilometri lämppäriksi
  • Penkkipunnerrus, 30kh 3x8
  • Vinopenkki käsipainoilla, 15kg painot, 3x7
  • Pystypunnerrus käsipainoilla, 7kg painot, 3x10
  • Mekaaninen pudostussarja vipunostoilla sivuille, 5kg käsipainoilla (mahdollisimman raskaasta liikeradasta, eli vajaasta,  kevyempään, eli kokonaiseen, tässä tapauksessa - käsien käyttö alhaalla antaa hetken lepoa) 2 sarjaa, toistoja en muista kun tein väsymykseen asti vain.
  • Ranskalainen punnerrus selällään penkillä rönöttäen z-tangolla. Selinmakuu on hyvä, selkän asento ei mene notkolle ja toisaalta kädet on helpompi kontrolloida. 15kg painoa, 3x10
  • Hauiskääntö samalla väkkärätangolla, 22,5kg painoa, 3x10 ja viimeiset puristettiin kyllä jo todella, todella tiukkaan.
  • Hauis vasaraotteella, 2 sarjaa yht. 30 heilautusta eli 15/puoli
Ja sitten kotiin! Illalla kontaktoin esikoiseni koulukirjoja. Niistä tuli kaameita! Olisiko tähän joku kurssi tai muita hyviä vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!