sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Parempi siivouspäivä

Tämä joulua edeltävä aika on välillä aikamoista hermopeliä, jos rehellisiä ollaan. On paljon kaikkea välttämätöntä: pitää paistaa perinteiset laatikot aivan itse, mielellään myös rieskat ja tietenkin kaikki kakut ja pullat, pipareita unohtamatta. Juhlamenun suunnitteleminen vie vähintään kolmet yöunet (vaikka menu on joka vuosi se sama). Niin ja piparkakkutalo rakennetaan jokaiselle lapselle erikseen, neljä taloa siis. Urakkahommia. Palovammoja. Paketointia. Maanista koristelua. Kortit pitää lähettää. Ja töissäkin pitää muistaa käydä!

Kaikesta tästä kuitenkin selviäisi, tekisi ihan ilokseen, elleivät takaraivossa kolkuttelisi siivottomat kaapit ja kaapinovet, sohvanalusen aarteet ja rähmäkäpälän jäljet. Meillä on paljon lapsia, ehtiväisiäkin vielä.

Näin ollen voitte olla varmoja, että riemastuin, kun pääsin kokeilemaan Moppi.comin kotisiivousta. Moppi.com toimii webissä markkinapaikkana, joka yhdistää lapsiperhelääväilijän – tai ihan vain siivousapua kaipaavan kiireisen ihmisen – ja friikkusiivoojan, nopeasti ja helposti. Siivojan voi saada jopa samalle päivälle kun tarpeen hoksaa. Homma toimii siis varsin kätevästi, ja toimintamalli auttaa myös kevytyrittäjinä toimivia siivoojia saamaan kalenterinsa täyteen. Tuntihinta työlle on vakio, joten palvelu on miellyttävä ostaa.

Miltä se tuntui?

Se on kuulkaa siisti.
Meidän perheessä meni kotisiivousneitsyys viime torstaina. Kuten arvata saattaa, se tuntui aluksi hitusen oudolta ja jopa kiusalliselta, mutta kun alkuun päästiin, nämä tunteet unohtuivat aika nopeasti. Ja tässäkin lopputulos todella palkitsi - se oli moitteeton.

Siivousjengi tuli paikalle juuri sovittuna aikana, ja ennen työhän ryhtymistä tiedusteltiin, olisiko jokin erityinen kohde johon toivoisin keskityttävän enemmän. Hmmm. Ovet, oi kyllä, ovet! Ja siitä se sitten lähti, muutaman tunnin urakka.

Meillä siivottiin keittiö (sis. uuni ja jääkaappi), olohuone, makkarit, kodinhoitohuone ja kylppäri. Huonekalut ja matot siirrettiin paikaltaan, joten lattiat tulivat hyvin siivotuiksi. Ja ne ovet. Ne eivät kai ikinä ole olleet näin puhtaat (pesuaineet ovat muuten allergiaystävällisiä ja ekologisia). Rakkaan puolisoni kanssa osoittelimme niitä toisillemme hitusen epäuskoisina, että katso nyt tuotakin. Keittiö on paraatikunnossa, mitään isompaa ei enää tarvitse tehdä - pölyt kun pyyhkäisee jahka muistaa.

Siivouksen puolesta joulu voi tulla. Sitten ovat tietenkin kaikki nämä paistamiset, leipomiset, vaahdottamiset muut kiireet, mutta niistäkin saa iloa ihan eri tavalla, kun perinteiset joulunakit on hoidettu. Ja oikeasti tykkään kokata ja leipoa.

Ja kyllä, joulua voi juhlia ilman siivoamistakin. Sen kun sytyttää kynttilän, kaataa glögin lasiin höyryämään ja istuu nauttimaan tunnelmasta. Empiirinen havainnointi vain on osoittanut, että usein joulunalusaika on täynnä kiirettä, natinaa, jupinaa ja motkotusta. Äidin hommat on niin kiireiset, miksi ei isänkin, ja Torvisen pentele on nurkalla väijyssä. Hyvällä onnella napina päättyy aattona, huonolla onnella huhtikuussa.

Joten jos et rakasta siivoamista niin, että tekisit sitä mieluummin kuin vaikka lukisit kirjaa tai katsoisit hyvää elokuvaa, voisit ehkä kokeilla kotisiivouspalvelua. Siitähän saa kotitalousvähennyksenkin verotuksessa, joten esim. Moppi.comin tuntihinnaksi jää sopimussiivouksen osalta vain 15€/tunti. Se on aika vähän mielenrauhasta.

Jos nyt mietit asiaa vielä, niin minulla on sinulle jouluylläri: koodilla Sanna20 saat -20% ensimmäisestä sopimussiivouksesta. Koodia voi käyttää 6.12. 23.59 saakka. 

Nyt vain jännittämään, koska kuusi kaatuu: pysyykö loppiaiseen saakka pystyssä, vai meneekö nurin kenties jo aatonaattona. Keskimäärin se kippaa kerran joulussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!