torstai 12. marraskuuta 2015

Mitä tapahtui? Kuinka tässä näin kävi?

Tämmöisiä tuumin kun ponkaisin metsään polulle ja kohti Köykkyrin laskettelurinnettä. Että koska jouksunvihaajasta tulikin juoksija, ainakin wanna-be? Kun lenkille lähtee tuntuu askel ihanan keveältä, ruoto nousee pystyyn ja olo on hetkellisesti melkein, sanonko, no sanon, gasellimainen. Juokseminen on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.

Sunnuntaina tein elämäni pisimmän lenkin! Juoksin tasan tarkalleen 23,1km yhden pysähdyksen taktiikalla. Ei tullut taaskaan 15km uupumusta, puolimaramatkan jälkeen vähän alkoi tuntua kintuissa kankeutta. Mutta olin tosi tyytyväinen. Minä! Ilman että kukaan pakottaa! Omasta halustani köpöttelin aika pitkään! Sykkeet olivat hienokseltaan yläkantissa, joten seuraavalla kerralla 25km ja hitaammin, vielä hitaammin ja matalammilla sykkeillä.

Tänään oli vähän erilainen treenipäivä: vaihteeksi kiipeilin meidän kotoisaa laskettelurinnettä mutta en juossut tällä kertaa vaan kävelin. Tein kymmenen nousua, paikalle ja paikalta juoksin pitkin polkuja. Koko hommaan meni vähän reilu tunti ja kilokaloreita hurahti liki 700. Syke pompotteli välillä 120-170. Ideana oli oikeastaan vähän sitä lihaspuolta rassata, pakarat reidet ja pohkeet saavat tuontyyppisessä hommassa hyvin työtä tehtäväkseen. Illalla aattelin joogata vielä.

Marraskuu on ollut hyvä juoksijalle, lämmintä ja kosteaa. Viikkokilsat ovat liikkuneet 30-35 välillä ja juoksun lisäksi sekaan on mahtunut joogaa ja lihastreeniä.  Alla koontikuvaa, katsotaan kuinka täyteen marraskuu saadaan! Me muuten kaiveltiin tontut naftaliinistä eilen.


2 kommenttia:

  1. Huikea lenkki sulla! Reipasta menoa.

    Mäki- ja polkujuoksua pitäisi kyllä harrastaa enemmän. Minä en millään tahdo muistaa, että onhan näitä mäkiä meilläkin päin vaikka enimmäkseen tasaiselta vaikuttaa. Köykkyri on mulle turhan kaukana, mutta vuori mulla olisi ihan parin kilsan päässä :D. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Hiljalleen kehitystä tapahtuu, tosi hiljalleen:)

    Sankivaarassa on kuulema hyvä 2 kilsan lenkki jossa on raastavaa nousua ja laskua luvassa, la pinkaisen sinne huomattavasti kovemman juoksijan kanssa, mutta armeliaasti köpötellään mun vauhtia:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!