perjantai 15. helmikuuta 2019

Valmistautumista

Jos henkinen valmistautuminen riittäisi, olisin todella hyvässä kunnossa Pallaksella heinäkuussa. Olen tutkinut aikaisempien vuosien tulostaulukot ja laatinut strategioita, olen perehtynyt korkeuskäyriin ja hankkinut tarvittavat varusteet. Olen katsellut kuvia tunturista ja valmistautunut siihen, että todellisuus ei olekaan kesäyön auringon kultaama maisema, vaan sumuinen ja kylmä, hyttysinvaasion sävyttämä. Olen suunnitellut optimaalisia retkieväitä ja jouluna testasin monta, monta kertaa vihreitä kuulia. Kuitenkin kaikki mitä elämäni ensimmäisellä 55 kilometrin matkalla tapahtuu, tulee yllätyksenä.

Olen myös pysynyt hyvin viikkotavoitteessa liikkumisen ja treenin suhteen. Pisin polkulenkkini oli tammikuun lopulla liki 26 km, ja lähes 20 kilometrin lenkin olen koettanut tehdä viikoittain. Tarkoitus on kasvattaa lenkkien kestoa, ja madaltaa tehoja, sauvakävelyä se tietää. Tuntuu, että kroppakin on ihan kohtuullisessa kunnossa.

Sitten pitäisi vielä hoitaa palautuminen, eli nukkua. Tässä kohtaa tuleekin haasteita vastaan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen nukkunut lukuisista syistä vain pätkiä, kaikkina öinä. Nyt kun voisin nukkua, en enää osaa. Tuntuu kurjalta herätä aina suden hetkellä pyörimään ja hautomaan asioita, jotka eivät ole hautomisen arvoisia.  Lääkkeistä ei ole apua, enkä edes halua lähteä sille tielle. Mitä siis pitää tehdä?

On taas aika keskittyä oleelliseen ja palautella meditaatio päiväohjelmaan. Se on vaikeaa, tosi vaikeaa. Ajatusten tyhjentäminen vaatii vuosia ja vuosia harjoittelua jopa niiltä, jotka omistautuvat pelkästään sille. Tavoitteen pitää olla suhteessa resursseihin, ja siksi koetan nyt taas oppia valikoimaan myönteisiä ajatuksia, eteenpäin vieviä ajatuksia ja rentouttavia ajatuksia, etenkin öiseen aikaan. Jospa vielä joskus nukkuisin kokonaiset kahdeksan tuntia katkeamatonta unta.

Kokonaisvaltaisesta wannabe-urheilijan elämästä puuttuu siis vielä osanen pari, mutta silti odotan valtavan innoissani heinäkuuta ja NUTS Ylläs-Pallasta. Juoksun ajatteleminen tuntuu mukavalta, ja Lappi on aina Lappi. Mennä maisemaan ja kokea se kaikilla aisteilla, siitä siinä on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, se julkaistaan pikimmin!